Lugn vecka...

Hej hej allihop!! Då var det min tur att skriva... Tyvärr kommer mina blogginlägg förmodligen inte vara så roliga att läsa, men men sånt é livet. Som ni ser på dagens rubrik händer det inte så mycket för oss i laget den här veckan. Vi är spellediga den här helgen men vi kör hårt som vanligt under veckans träningar. Gårdagens träning var mycket intensiv men rolig. Vi var tio personer och vi körde på som vanligt med massa övningar och sedan spel på olika sätt, mycket 3-3 och 4-4. Kickans knä spökade lite så hon fick hoppa av träningen, inte långt efter hoppade Jessica också av efter smärta i höften som hon haft ett bra tag.

Eftersom Patsi inte var med i helgen mot Växjö tänkte jag passa på att berätta lite kort om matchen. Vi möter ett Växjö som kämpar i varje situation och de gav aldrig upp hoppet för att spela sitt bästa. Men vi är bättre som lag, i alla positioner och dessutom har vi en bredare bänk. Det är kul att alla får komma in och lira och samtliga får göra poäng. Dock finns det något i försvaret som vi behöver träna på mer för att vara bättre förberädda om det skulle komma att hända oss igen. Det är inget nytt att vi har många tjejer i laget som är långa och som för det mesta får spela försvar på tjejer i deras egna position. Men vi alla fick i lördags prova på att spela försvar på Växjös all around spelare. De hade inga självklara guards eller centrar så det blev svårt att spela försvar eftersom alla dribblade upp bollen och attakerade från alla möjliga håll. Detta blev självklart inte bara ett problem för våra big guys...vi småknattar fick helt plötsligt spela försvar på en centerposition, vilket är ovant för oss också och vi hamnade i ryggen på våra försvarare. Ja nu vet vi att vi har en del att träna på under kommande veckor: försvar i alla positioner, försöka dra ner på våra turnovers och vinna varje retur.

Nä nu får det va nog med det tråkiga, vi vann trots allt med ca 50 poäng och jag är nöjd med vår insats. I vissa stunder spelade vi jätte bra basket och vi börjar hitta varann mer och mer i laget.

Jag vill passa på att hälsa Matilda Faal välkommen till laget...Matilda kommer tidigare från Varbergs basket och kom till Kvarnby i somras för att utvecklas som basketspelare. Hon började säsongen med att bara spela med Kvarnbys div 2, men har visat att hon vill mer och tog därefter steget till damlaget. Matilda är den tjejen som kan få alla att skratta, hon kommer alltid till träningen med ett leende på läpparna och det bara lyser om henne! VÄLKOMMEN till Kvarnby Matilda!!

Ha det gött!
Laura #11

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åhhh men fisen då, söta lilla Laura! den första som hälsar välkommen e min vän laura, tack laura!:)

2009-11-24 @ 16:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0