Ny vecka, ny match

Nu är det ny vecka vilket innebär nya träningar och en ny utmaning. Efter hem resan mot Umeå i söndags hade vi dagen ledig och körde igång med träning igen i måndags. Vi började träna på vårt press breake då det inte funkade så bra mot Umeå som vi hoppats. Igår hade vi bara en timmas träning då hallen var fullbokad men det var en väldigt bra träning. Vi fin slipade på hur vi ska lösa pressen och gick igenom våra anfallsspel extra mycket så vi kan dem.
Järfälla som vi tar emot hemma ikväll i Aktiviteten är ett lag som gillar att pressa och stressa. Det känns som att vi är förberedda ifall en press skulle komma vilket är bra. En negativ sak är dock att vår guard Ana-Laura har en skada i sin vad. Det är oklart hur mycket hon kommer att klara av men vi hoppas på det bästa och håller tummarna!

Matchen spelas alltså ikväll med uppkast 19.00 i Aktiviteten! Ta med alla du känner och kom och heja fram oss till en seger i andra kval matchen! Vi behöver allt stöd vi kan få och hoppas på att det är fullsatt i hallen när matchen drar igång.

Hoppas jag ser dig på matchen ikväll!
/ #4 Louise

Har vi tråkigt eller?

Här kommer lite roliga hälsningar från Umeå!

   




    








  






    
  


Uppdatering från Umeå!

Det blev tyvärr en förlust med 2p i första kvalmatchen. Men vi gjorde en bra match och jag tycker att vi ska vara nöjda med många saker. För det första hade vi ledningen under i stort sett hela matchen och hade 10p upp när det var 8 min kvar. Detta visar att vi vågade ta för oss och att vi spelade utan respekt för att våra motståndare faktiskt kommer från Damligan! Vi tvekade inte på vår förmåga utan litade på oss själva och tog bollen till korgen från alla positioner. Vi blandade med avslut inside och skott utifrån. Detta är något vi ska ta med oss till de kommande matcherna i kvalet!
Att vi inte lyckades knyta ihop säcken beror på lite olika saker. Dels blev vi lite chockade när deras helplanspress kom och alla var inte redo att hjälpas åt utan våra guards fick jobba mycket själva. Men detta är helt klart något som vi kan jobba på och göra bättre till nästa gång!!
Sen blev Jacqua utfoulad när det var 1.30 min kvar när hon kämpade om returen vilket gjorde att Umeå dessutom fick två straffkast. Dom satte båda och vi ledde med 2p. Den sista minuten av matchen har vi otur, vi missar två viktiga straffkast och Umeå sätter istället en trea och vi tvingas foula för att stoppa klockan. Matchen slutar 72-70.
Men kvalet har bara börjat och det är lååångt ifrån över, vi lägger den här förlusten bakom oss
och laddar som tusan inför matchen på onsdag då vi tar emot Järfälla hemma i aktiviteten. Vi tar med oss allt bra vi gjorde i den här matchen och jobbar stenhårt på det vi behöver förbättra! Det viktigaste av allt är att vi vet att vi har kapaciteten!


Nu har vi en heldag i Umeå att spendera på stan innan vi tränar ikväll. 








GO KVARNBY!

#15

     

Kvaldags!

Efter vinsten mot Arvika i lördags hade vi en trevlig kväll på Scandic med god tacosbuffé och trevligt sällskap från styrelsemedlemmar och lite annat gott folk. Tack så mycket för uppvaktningen!

Men nu har vi lagt seriesegern bakom oss och siktet är inställt på kvalet som börjar redan nu på fredag då vi spelar borta mot Umeå. Vi har inte kommit underfund med hur vi ska ta oss dit än, vi får väl se om det blir nattåg eller flyg och om vi reser på torsdag eller fredag.
Men i vilket fall som helst så ska det bli grymt kul att spela! Äntligen är vi här, det vi har jobbat för hela säsongen, och nu kan vi bara kämpa och ge allt i varje match!
Vi har tre träningar på oss att slipa på detaljer innan matchen och det märks att vi laddar. Vi är fullt lag på träningarna och alla spelare är fullt fokuserade! Vi är redo, spelen kan börja!!

Våra hemmamatcher kommer att spelas på onsdagar med start nästa vecka, den 31 mars kl 19.00 i Aktiviteten! KOM DIT! Vi behöver en lika härlig publik som vi haft hittills under säsongen!

Spelschemat för kvalet kan ni se här: http://www.basket.se/Table.asp?WCI=wiFixtureList&TournamentId=61351





#15

SERIESEGRARE!!!

Wheeeei!!! Vinst mot Arvika igår! :) Så jävla gött rent ut sagt!

Guud va ska jag börja? Matchreferat är inte min starka sida så hoppas att Johanna kommer skriva lite på hemsidan för er, men jag kan iaf passa på o nämna att slutresultatet blev 89-69 och lyfta fram några prestationer.

Petra var helt otrolig under korgarna, visade verkligen sin stora rutin och spelskicklighet och tog hela 14 returer! Jaqua "blixten" Williams bidrog till fart i spelet, hade en del steals och spelade bra i defence. Ana-Laura gjorde som alltid ett grymt jobb med sin blick för spelet och visade ett stort hjärta. Även Merima var lysande och hade ett bra samarbete med Petra i insidespelet. Har säkert glömt nån, men det viktigaste var ju att vi VANN! :)

Poöngplockare: Petra 25, Jaqua 17, Merima 14, Ana 10, Rubina 8, Enna 6, Jessica 4, Kickan 3, Dani 2.

http://www.papac.se/basket10/100320div1_kvarnby-arvika/   (Christians bilder från matchen)

I skrivandets stund verkar det som att den första kvalmatchen blir Umeå borta. Så nu e de bara o ställa in siktet helt på det och ladda om!

Ha´re gött / #14

Grande finale

Nu var sista träningen avklarad innan seriefinalen imorgon!
Under veckan som gått har vi repeterat vårt anfall, set-plays och inkast en del och också gått igenom sånt vi behöver tänka på i offense som defence mot Arvikas spel (vill ju inte avslöja för mkt..!)
Träningarna har varit bra och vi känns väl förbereda.

Tjejer, genom o tro på oss själva, spela som vi ska och peppa varandra imorgon är jag övertygad om att vi kommer vinna!
Se till o sov mycket nu, tagga ännu mer o käka gröt o pasta imon ;)
Nu kör vi!

/#14

Oavgjort

Hallå allihopa!

Nu var det min tur att skriva igen!
Vi spelade som sagt träningsmatch mot Eos i söndags. Överlag så var det en jämn match och jag tyckte att vi hängde med bra. I anfallet fungerade insidespelet rätt bra liksom skyttet utifrån, dock hade vi lite problem att få ut bollen till vingarna och få dem involverade i spelet. Defensivt känns det som att vi stundtals gjorde det för lätt för dem, hamnade i ryggen och fastnade i screens men jag tycker vi fick mer och mer ordning på det desto längre matchen gick.
I början av tredje perioden hade vi lite oflyt framåt samtidigt som vi inte hann jobba hem ordentligt, vilket resulterade i att dom drog i från med ca 10 poäng. Men vi gav oss inte! I mitten av fjärde periden reste vi oss och visade att matchen inte var slut än. Med 4 sekunder kvar stod det 69 lika, vår boll och Johanna tog timeout. under sekunderna som var kvar följde vi planen och fick in bollen inside. Tyvärr gick den inte i denna gången men Maja gjorde verkligen ett kanon jobb!
Matchen slutade alltså 69-69 (ja, du läste rätt!) eftersom det skulle vara träning (?) efter i hallen. Men ett oavgjort resultat mot ett ligalag är vi ju absolut nöjda med! :)

Stort tack till Eos för att vi fick spela mot dem! Väldigt behövligt nu när vi inte haft matcher på ett tag. Jag tror också att det var nyttigt för oss att få känna på ett högre tempo inför utmaningen vi står inför. För ingen har väl missat att vi på lördag möter Arvika där det handlar om vem som tar en kvalplats!? Kommer bli riktigt spännande så ta med dej alla du känner och stöd oss!

Nu ska vi se till att träna riktigt hårt och ha bra träningar fram tills dess så ses vi på lördag 16.15 i Aktiviteten!
Ha de gött!

/ # 14 Jessica 

Hej alla kära barn

I veckan har det varit fullt upp, en förklaring varför jag skriver så sent.
Veckans träningar har varit upp och ner med folk, vi har lite sjuklingar i laget och tyvärr Enna har inte ”skade – förhäxning” tagit slut än, då vi har fått ännu en stukad fot i laget!!!!
Men allt går att lösa, vi är starka och kommer fixa det ändå eller huuuur?
På söndag ska vi spela en träningsmatch mot Eos. Eos som vann alla matcher överlägset i div1 förra året och som lyckades ta sig till ligan med lite tur, men som ligger bra till i serien! Ska bli kul att se om det är någon stor skillnad och vad som behövs i vårat lag för att klara sig där uppe :)

Mycket mer än det har det inte varit, kom in senare i veckan och läs hur matchen gick :)

#13


Back on track!

Hej!

Nu när snön äntligen börjar lägga sig har vi kunnat återgå till att göra det vi gör bäst! Vi har spelledigt nu i helgen men det har ändå varit en händelserik vecka. Vi har fått tillskot till kvarnbyfamiljen av en mycket erfaren post spelare som är stor, stark och rörlig… inget fel på den kombinationen! Petra kom nu i veckan och hade sin första träning med oss i onsdags och passar bra in i laget och vi andra postspelare har fått en ny utmaning och motivation! Väldigt kul och vi önskar henne välkommen!

Annars har vi tränat på bra! Det har varit bra tempo på träningarna och alla är fokuserade.  Vi tycks även ha brutit vår ”skade – förhäxning” och det känns skönt om nått! Vi är äntligen tillräckligt många för spela 5-5 plus att vi har avbytare! Jätte skönt!

Nu fortsätter vi med träning ikväll!

GO KVARNBY!

Enna Handan #12


RSS 2.0