Vinst nr 12 kom mot Sanda

Det blev vinst till oss trots en dålig start. Jag vet inte riktigt vad som hände. Starten var långt ifrån den starten vi hade mot Örebro. Det var inte förän det hade gått några minuter in på den 2:a perioden som vi vaknade till liv och börjar spela försvar. När vi väl pressade hade Sanda svårt med att få upp bollen över halva plan och fick många 8 sekunders avblåsningar. Och med försvar kommer även anfall. Merima var den som klev fram och satte sina skott när vi andra hade lite svårt med att få bollen i korgen. Merima blev poängbäst med sina 18 poäng. Ana-Laura spelade (som vanligt) stabilt och visade prov på sin bollkontroll och sitt spelsinne när hon blev dubblad gång på gång, men verkade helt oberörd över det. Haha! Riktigt roligt att se. :)

Slutresultat blev: 75-65

Poängplockare: Merima Omerovic 18, Ana-Laura Rivero 14, Kristina Linerudt 10, Maja Stigert 8, Enna Handan 8, Jaqcua Williams 8, Rubina Banfield 6, Louise Noaksson 3




Nu återstår det bara 4 matcher kvar av säsongen. Det dröjer dock 2 veckor till våran nästa match. Då möter vi Marks BG på hemmaplan och om man tittar på senaste matchen mot dom blev det ju förlängning och vinst till slut. Alla matcher är viktiga nu, så det är bara att planera in den i era kalendrar och heja fram oss till vinst nr 13!


Kickan #7


Inför matchen imorgon



Det blir ingen träning för mig idag heller. 48 timmars regeln. Men det förstår jag ju. Jag vill ju inte smitta hela  laget. Men imorgon ska jag med på matchen. :) Det kommer kännas lite konstigt att spela match när jag bara tränat en gång den här veckan. Men jag ska göra mitt bästa med den speltiden jag får.

Imorgon möter vi Sanda Basket på bortaplan vid 13 tiden. Precis som Marks BG är Sanda ett ungt energiskt lag med högt tempo över hela planen. I förra matchen blev resultatet 63-52, vinst till oss.  Men allt som säsongen har gått har Sanda blivit mer samspelta och bland annat vunnit mot Karlstad, Norrköping, Växjö Queens och Malbas. Man får heller inte glömma att de spelat jämt mot Arvika 2 gånger och nästan vunnit (förlorat som minst med 2 poäng). Så det gäller att vi fokuserar från början och gör det vi ska göra, så tror jag att vi tar med oss ännu en vinst hem imorgon. Nu kör vi. GO KVARNBY!


Kickan #7


Sjukhälsning

Ligger hemma magsjuk sedan 2 dagar tillbaka, så därför har jag inte kunnat träna sedan i måndags. Jätte tråkigt.
Även om man är sjuk och mår dåligt så blir man rastlös när man inte kan göra sig av med all energi man har varje dag och så saknar man ju alla i laget (såklart). Men jag är på bättringsvägen och hoppas att jag kan träna imorgon.

Men det finns en sida som jag tänkte tipsa er om: http://www.svenskbaskettelevision.se/
Där man bland annat kan se intervjuer med spelare, klipp och webbtv matcher ifrån Basketligan och Damligan.

Riktigt bra sysselsättning när man är sjuk. :)




Kickan #7

Revansch mot Örebro

Sent inlägg om matchen, men eftersom Rubina inte skrev om den får väl jag göra det. :)
Matchen mot Örebro var riktigt spännande. Alla i laget var taggade som bara den (det kändes redan på uppvärmningen) och vi kom in på plan och hade en grym start. Precis som det står på hemsidan: "Två minuter av total fokusering, boll press överspel, returtagning, kontroll, snabba uppspel och poäng i 5 vs 5 situationer. Resultatet på tavlan lyser 12-0 och adrenalinet sprutar." Jag kan inte beskriva det bättre själv.
Vi höll ledningen under hela matchen, men det var ett tufft motstånd och vi fick verkligen kämpa hela vägen. För min del gick det väl inte så bra. Mina nerver släppte aldrig och jag tänkte hela tiden på hur viktig matchen var. Men, men.. vi vann ju trots allt och det är ju det som räknas. Vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Hur grymma är vi inte? ;)
Jaqcua visade varför hon är här. Hon höll tempot uppe i både anfall och försvar. Rubina spelade grymt försvar på Örebros gaurder som fick det svårt med att få till deras anfallspel. Centrarna är otroligt samspelta och det är jätte roligt att se Enna, Maja, Jessica och Merima spela så bra tillsammans trots att de bara spelat en säsong ihop.

Slutresultat blev: 64-58

Poängplockare: Jaqcua Williams 17, Rubina Banfield 15, Merima Omerovic 10, Ana-Laura Rivero 10, Maja Stigert 6, Jessica Boström 4, Enna Handan 2





Kickan #7

Cha cha bloggen

Då var Bolt tillbaka igen, jag har känt mig saknad:) Imorgon ska vi möta Örebro som spelar ganska bra basketboll så den matchen blir inte en dans på rosor ska ni veta! Vi har varit lite få på träningen denna veckan på grund av olika krigsskador, men Maja Stigert kan vodoo av olika slag så det kommer nog att lösa sig ska ni se. Matchen börjar börjar klockan 2 för er som (konstigt nog) inte har koll på det... Så det är bara att ta sig till aktiviteten och hejja lite på oss så att vi kan visa Örebro att turen var på deras sida när de vann över oss hehe.
På återseende kära kvarnbyiter :)
Rubina "Bolt" Banfield # 6

Obesegrade!

Mitt sista inlägg kommer lite sent. men jag tänkte börja med att berätta om matchen i söndags.
Det började ganska skakigt för oss och vi halkade efter direkt men tog oss tillbaka i matchen och i halvlek stod det lika. I 3,4 perioden ryckte vi ifrån och skapa oss ett stort försprång och vann matchen med 70-57. Vi spelade grymt försvarsspel i andra halvlek vilket gjorde att vi tog hem matchen. Kan vi spela så i 40 min varje match kommer vi nå toppen definitivt.
Alla som fick spela gjorde en bra laginsats. LIL J som spelade sin första match hade 6 grymma steals och ett bra försvarsspel som bara kan bli bättre!
Grattis till herrarna som också vann sin match:)
Go kvarnby
#5 aka rookie

Sista träning innan match avklarad

Igår hade vi den sista träninigen inför Nässjö matchen som bestod av lite olika drills. Försvarsövningar, inkast osv. Det var en bra och varierande träning tycker jag, bra jobbat tjejer!
 
Det känns verkligen som om alla pusselbitar börjar hamna på plats nu vilket gör att vi steppar upp varje träning. Nu gäller det bara att visa samma styrka och vilja i morgon i Nässjös arena!

Heja Kvarnby!

Skriver mer senare!
#5 "rookie"

Ohh Gosh!

Åhh Herregud, jag är verkligen seg på att blogga. Men som vi säger i Varberg bättre sent en aldrig, right?
Tack Lojsan för att du fick min vecka att inte se så tomm ut på bloggfronten.
Jag tänkte börja med att presentera mig själv, Jag heter Matilda Faal och började min "basketkarriär" i Varbergsbasket. Efter förra säsongen kände jag att jag vill utveckla min basket till nästa nivå och valde därför för att söka en ny basketklubb. Självklart blev det Kvarnbybasket, vad annars? GULT och GRÖNT är ju änna snyggt! Här spelar även en av mina bästa vänner Ana-laura vilket gör allt mycket roligare. :)
Så vad har vi gjort denna veckan? Det har hänt en himla massa roligheter och även lite tråkigheter.
Men den första goda nyheten är att våran tränare har kommit tillbaka för att träna oss. Vi har under höstsäsongen blivit tränade av Fredrik Wilen som verkligen gjorde en super insatts med laget!
Vi har även fått fin besök från USA. Jaqcua William har kommit för att hjälpa oss att vinna serien. Hon har än så länge tränat två träningar med oss och jag tror verkligen hon kan vara en nyckeln i våran gameplan. Välkommen Jaqua!
Nu på senare tid har en del i laget drabbats av en del skador dock. så fort någon blir hel går någon annan sönder. Skador är tråkigt men jag är säker på att vi snart är ute i denna onda skade cirkel..
Nu när LIL-J har kommit till laget har de två senaste träningarna gått ut på att nöta in lite system och inkast. Men annars har vi kört på som vanligt.
På söndag möter vi Nässjö basket en match som vi skall ta hem till de gröna och sköna. Förra säsongen vann vi matchen mot Nässjö  med 17 p. Nässjö har på senare tid visat att en enorm kämpar glöd på planen och vunnit sina sista matcher. På Söndag skall vi ta ett steg framåt och styra matchen i 40 min och därmed gå hem med en seger. Jag är säker på att söndagens match kommer bli jätte tuff och en match som kräver fokus på högsta nivå.
I morgon kör vi sista träningen inför matchen på söndag. Jag skriver mer i morgon och berättar om hur träningen gick osv.
GO KVARNBY
#5 aka #8
Matilda "rookie"

Sent inlägg

Förlåt mig Matilda att jag skriver på din vecka men du får börja efter detta inlägget. Man ska ju skriva tre inlägg och jag skrev bara två förra veckan så här kommer mitt tredje :)

I helgen så hade vi ingen match vilket resulterar i att det inte kommer komma ett match referat. Våran serie har börjat och det spelades några matcher under lördagen/söndagen men det gjorde inte vi. Vi drar igång med första matchen på söndag.

I söndags hade vi träning med en speciell tittare vid sidan om, våran coach Johanna! Då hon bara sett oss spela på matcher och inte på träningar under ett tag så satt hon vid sidan om för att titta på hur vi såg ut. Det kändes lite konstigt att ens egna coach satt och tittade på och inte höll i träningen med det gick bra. Vi fortsatte med att spela och gjorde lite skott övningar.

I går (måndag) hade vi våran första träning med Johanna för detta året. Riktigt kul att ha dig tillbaka! Träningen började med att få igång fötterna med defence övningar och hur man förflyttar sig från att ha positionen då man spelar över till att kunna förflytta sig snabbt till hjälp sidan. Efter det spelade vi 2 mot 1 och 3 mot 2 för att sedan gå över till 5 mot 5 spel. Först började vi med att gå igenom vårat motion spel 5 mot 0 innan vi tog oss an 5 mot 5, halvplan.

Idag har vi inte haft någon träning utan varit träningslediga och kör på igen i morgon.

Det var detta för mig så nu kan du få ta över Matilda (:

Louise #4


Mycket spel

De senaste tre träningarna har för mesta delen bestått utav skott och olika spel. I onsdags spelade vi mycket 4 mot 4, både hel- och halvplan. Vårt spel är inte det bästa hela tiden utan det kan finputsas som till exempel våra passningar men vi har även våra glänsande stunder. Det är kul att se hur bra vi kan spela och när vi gör det så händer det riktiga bra saker som leder till att man vill fortsätta spela så bra.

I torsdags började vi med en lång uppvärmning som sedan skulle följas utav 45 minuter spel. Då vi var mer än 10 stycken på träningen spelade vi mycket 5 mot 5 vilket var väldigt roligt. När vi kommit igång med spelet såg det bra ut men kan bli bättre. Vi gjorde misstag hit och dit men i slutet såg det riktigt bra ut. Vi har lite småsaker att slipa på både i anfallsspel och försvar men det kommer nu när vi dragit igång med träningarna.

Idag så hade vi en tidig träning, redan klockan tre drog vi igång. Då några inte kunde komma p.g.a jobb och skola blev det tyvärr inget 5 - 5 spel men vi fortsatte istället att träna på 3 mot 3 och 4 mot 4. Man kan säga att vi spelat mycket denna vecka vilket är både bra och roligt.

Noterbart är att vår underbara coach Johanna kommer tillbaka för att "ta tillbaka" sitt lag och det ska bli riktigt kul. Välkommen hem Johanna!

Vill även ge Fredrik ett stort tack för att han har hjälpt laget och gjort ett fantastiskt jobb! Du é grym och jag hoppas detta inte är det sista vi ser utav dig i Kvarnby basket :)

Om en liten stund ska jag iväg till Jessica för en lagträff med spel och skoj så detta blir det sista för detta inlägget.

Louise #4


Ledig dag

Som Maja skrev i inlägget innan så är det nu Louise som skriver. Det känns skönt att vara tillbaka efter jul uppehållet och få börja träna för att ta oss an de sista matcherna här på våren. I helgen har vi ingen match utan vår första match på året 2010 har vi nästa vecka, borta mot Nässjö. Det kommer bli roligt att börja spela igen för att kämpa om vår plats uppe i toppen av serien.

Igår tränade vi för andra gången tillsammans efter uppehållet. Det det var en träning med skott övningar, 3 mot 3 spel och 4 mot 4 spel. I slutet körde vi skott övningar igen med mycket fart för att få upp flåset. Det blev inget 5 mot 5 spel då vi har lite skador i truppen men vi hoppas på att det blir bättre inom snar tid så att vi kan träna på våra spel.

Idag är det våran lediga dag, alltså ingen träning. Istället för att träna har man varit inne i stan och tittat på Gothia Innebandy cup och samtidigt frysit ute i detta kalla Sverige väder. I morgon kör vi igång med träningen igen och hoppas på att våra guards Ana-Laura och Patricia är tillbaka efter att ha varit ute och rest, hoppas ni haft det bra!

Det var allt för denna gången, ha en trevlig kylig kväll.
Louise #4

Då var vi igång igen!

Första träningen efter uppehållet är gjord och det var en ganska lugn träning. Vi körde tillsammans med div 2 och hade gemensam uppvärmning. Sen delade vi upp oss på varsin planhalva och körde 2 mot 1, gick igenom motion och spelade sedan 4 mot 4. Det var gött att få spela igen för det märktes att vi var lite ringrostiga, framförallt i passningarna. Men nu är första träningen gjord och det är bara att köra på i två veckor innan vi har våran första seriematch, borta mot Nässjö den 17 januari. Då kommer vi att vara redo och vem vet, kanske hinner våran nya spelare komma tills dess? :)

Just nu är Johanna i Estland med DU16 landslaget och spelar Baltic Sea Cup. Tjejerna förlorade tyvärr första matchen idag mot Estland med 49-72, men vi håller tummarna för att dom ska vinna resten! Man kan följa de svenska ungdomslandslagen på den här länken: http://bsbc.basket.ee/index.php?id=831 eller på basket.se


Hemma i Mölndal har vi haft finbesök på skottpassen den här veckan, ingen mindre än vår trogna gamla lagkapten Alva Sandino. Det har varit jättekul att ses igen och jag hoppas att du längtar efter oss Alva, nu när du åker tillbaka upp till Luleå. Vi kommer att sakna dig!

Nu har jag gjort mitt för ett tag och lämnar över till #4 Lojsan

Maja

Nytt år, nya tag, nya målsättningar!

2010 är här, lovet är snart slut och på måndag drar skolan igång igen. Det är tur att träningarna alltid börjar igen efter loven för annars hade det varit hur segt som helst! I morgon har vi första träningen igen med laget efter juluppehållet och det ska bli roligt att träffa alla. Man blir ju som en liten familj och nu var det nästan två veckor sedan man träffade alla. Dessutom är det bara en vecka kvar tills Johanna kommer tillbaka och då blir det lite som en nystart med nya krafttag och nya mål :)
För några veckor sedan var målet att avsluta hösten på ett bra sätt och placera oss uppe i toppen, vilket vi gjorde. Nu vill vi sikta ännu högre och höja målsättningen och detta kräver att vi steppar upp både på träningar och matcher och verkligen ger allt vi har. Men vi har satt upp detta målet tillsammans och jag är säker på att alla kommer att göra sitt yttersta för att vi ska uppnå det.

Och på tal om målsättning, kolla in den här 11 årige killen:


RSS 2.0