Två dagar kvar på året...

Ja, som Jessica tidigare skrivit så har det inte hänt särskilt mycket den senaste veckan. Det har mest varit egenträning på gymmet som gällt. Men vi har haft två gemensamma träningspass i hallen, idag och igår. Där har vi fokuserat på skott och det har varit väldigt skönt att få slipa lite på tekniken eftersom man inte har så mycket tid för sånt under säsongen annars.

Vi har en träning kvar på året, imorgon bitti klockan nio. Men innan vi går över på 2010 så vill jag göra en liten sammanfattning av året (och framförallt hösten) som varit:


Höstens härligaste vinst:
Många vinster har varit goa, men jag måste säga att matchen mot Marbo som vi vann efter förlängning var den allra bästa. Det var sådan otrolig glädje och lättnad efter den, en riktig laginsats!



2009 års mode:
Cykelbyxor/Spandex (eller Spankees som Enna har lärt oss att det kallas). Denna tunna byxa har verkligen slagit igenom i vårat lag, nästan alla har ett par och jag måste säga att dom är sköna. Så det är bara att skaffa ett par om du inte redan har!  


Bästa liknelsen:  
Solklart, Fredrik och BoxerRobert!

 


Höstens turknutte:
Rubina
Jag har aldrig träffat någon som tappat bort mobil, jacka, nycklar m.m och ALLTID fått tillbaka det utan att behöva anstränga sig. Sakerna hittar henne helt enkelt.


Glömskaste personen:
Enna
Vi har tur om hon kommer ihåg att ta med sig vattenflaska till träningen, annars dricker hon upp någon annans ;)


Årets chaufför: Benny, Daniellas pappa
Han har skjutsat nästan halva laget till och från träningarna under hela hösten och vi är väldigt glada att han ställer upp. Daniella hade inte kommit till hallen utan honom!


Årets fotograf:
Oliver Edholm

Han tar grymt snygga bilder på matcherna och vi hoppas att han kommer att hänga på även under våren!


Höstens Kvarnbyit: Fredrik
Han har verkligen ställt upp den här hösten och varit stand in för Johanna, inte en lätt roll att leva upp till, men det har gått jättebra och hela laget är tacksamma för hans hjälp!

Höstens kämpe: Patricia
Hon blev olyckligtsvis skadad en månad innan seriepremiär och har sen dess slitit i motgång för att komma tillbaka. Jag vet att det är fruktansvärt jobbigt att vara skadad och inte kunna vara med, men jag är säker på att våran Point Guard med sin inställning och kämparglöd kommer att vara tillbaka på planen snart igen!

Nu önskar jag alla ett GOTT NYTT ÅR och så ses vi 2010!! (för er som inte kommer på träningen i morgon såklart)  

#15


Svettigt på spinningcykeln...

Hallå där!

Jag får väl vara ärlig och säga att veckan som gått inte inneburit så värst mycket träning för egen del. Eller snarare ingen…  (om man inte räknar hysterisk och svettig mellandagsshopping?) I början av veckan var jag krasslig och sen var det ju jul.

Men hur som helst idag blev det ändring på det! Var på ett sjuuuukt långt och jobbigt spinningpass imorse, trodde jag skulle dö, spy och svimma på samma gång. Tjejer, om jag säger i klass med brottningen – då förstår ni..! :) Men gött ändå med en riktig genomkörare efter diverse julmat och kilovis av godis. Så nu e de bara o köra på!

Lämnar nu över stafettpinnen till vår kära kapten och hoppas att alla får ett GOTT NYTT ÅR!

GO KVARNBY!

#14 Jessica


Vår nya spelare?

Hej igen!
Hoppas julen varit kanon än så länge! Kul att ni tyckte om min lilla rimstuga.
Detta måste vara årets mest basketfattiga vecka, hmm vad ska man skriva?
Såg i aftonbladet idag om en tjej som jag tycker kvarnby kan värva...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/basket/article6341565.ab


Vad tror ni? Vet att det letas efter en point guard... men ändå :)

#14 Jessica

Dan före dopparedan

Hej alla, nu är det min tur att skriva på denna blögg,
oj ursäkta stavningen, på tok för mycket glögg! ;)
Även om vi alla tycker att basket är underbart,
kommer julledigheten lämpligt då många går på halvfart.
Ta nu chansen att vila upp både sinne och kropp,
kom tillbaka med ny motiviation så vi når vår förtjänade serietopp!
I måndags pratade vi med styrelsen om nästa säsong,
jag är övertygad om att vi kommer nå framgång!
Nu när halva serien gått,
vill jag passa på att tacka för allt vi fått.
Johanna, jag säger bara tjänare´
du är en otroligt grym tränare
Fredrik du också bra,
du är välkommen tillbaka var da´
Men tjejer vad jag tycker om er skulle ta lång tid att förklara,
kort sagt - ni är oslagbara!

Till alla som spelar i svart och gul
ha nu en riktigt god jul!

Jessica #14

(ursäkta nivån på detta inlägg, men har tråkigt i väntan på mannen i vitt skägg..hehe)

vinst

Lite sen med att skriva om matchen, men jag tror alla redan vet att vi vann :)

 

Malbas som vi mötte är ett väldigt kämpande lag och dom slutar aldrig kämpa även om dom skulle ligga under mycket, det är en väldigt bra egenskap och det tar en på god väg men räcker inte alltid hela vägen. Men vi ska lära oss av vad dom har, att kämpa i alla lägen och att aldrig tappa hakan !

 

Matchen började med att vi släppte in ganska mycket poäng men vi tog snart ikapp det. I första halvlek hade vi inte så bra försvar speciellt inte när man vet hur grymma vi kan vara när vi spelar vårat egna spel. Men detta utnyttjade såklart Malbas och dom fick många enkla lägen. Andra halvlek steppade vi upp vårat försvar men vi släppte fortfarande in mycket poäng. I fjärde perioden var vårat försvar på topp, efter nio minuter gör vi 19-6 på Malbas, mycket bra tjejer :)

Vi spelade även mycket zon försvar i andra halvlek, detta skötte vi alldeles utmärkt eftersom vi inte alls tränat mycket på det.

Vårat anfall var helt okej under hela matchen, vi avslutade båda inne och ute.

 

Själv tycker jag att vi kunde ha gjort mycket bättre och det tror jag alla tycker. Vi måste lära oss att stanna på våra höga nivå som vi kan spela på o vara där när vi möter alla slags lag.

Men en vinst är ändå alltid en vinst ! :)

Gå in på http://kvarnbybasket.se/ för att se vad Fredrik skrev om matchen

 

Daniella #13


Dag innan match

Imorgon är det match igen, efter att ha längtat i en hel vecka! Sista matchen innan julen och imorgon ska vi kämpa in i det sista innan lussebullarna kommer fram och representera Jamaicanska Kvarnby!

 

Idag hade vi en lugn träning och som vanligt ett litet snack om matchen. Nu ska vi bara softa o spara alla krafter som finns i kroppen!

 

Kom och heja på oss imorgon ! Vi behöver er alla :)

 

 

Daniella #13


jul kallt och träning

Hej alla Kvarnby älskare, nu är det min, Daniella den coolas tur att skriva.

Det har äntligen börjat snöa i Göteborg, eller jag vet inte om man ska säga äntligen. Det har blivit så fruktansvärt kallt, men vi kan ju vara glada att basketen spelas inomhus !

Denna veckan har vi mest spelat på träningarna och försökt svälja förlusten och fortsätta på den vinnande vägen. Det är snart jul och alla längtar att få äta massa mat och onyttigt men detta är någonting som man måste anstränga sig att inte springa runt o tänka på på träningarna.

På lördag har vi våran sista match innan julen då vi möter Malbas, hemma. Det kommer vara riktigt kul att spela, har längtat sedan lördags kväll att få spela igen och få känna vinnar känslan !

 

Nu ska jag snart åka till träningen, så jag får skriva mer någon annan dag !

 

För er som har facebook, alla har ju tydligen inte det (Fredrik), bli medlem i våran grupp Kvarnby basket damer Div1 !

 

Daniella #13


Andra förlusten för säsongen...

Då ska jag slutföra mitt uppdrag som veckans bloggare. Det är sagt att man skall blogga tre ggr var så rätt ska vara rätt (även om jag tar lite av Daniellas vecka, sorry boddy!) Hur som helst har ja kanske undvikit att blogga eftersom jag fick den tråkiga uppgiften att blogga efter våran andra förlust för säsongen. Det har gått bra för oss enda sedan Örebro matchen. Vi har lyckats vända jämna matcher till vår fördel och vi har lyckats hålla en hög nivå oavsett vilket motstånd vi har mött. Men så hände det igen.. andra förlusten för säsongen kom än en gång efter en lång buss tur. Vi spelade bra hela matchen och ledde i halvlek med 1p (34-35) efter en trea av matchens lirare Ana- Laura som nästan nuddade uppkast – ringen vid halvplan. Tredje perioden är då vi brukar komma ut som starkast. Vi hinner ladda om och ge gärnet. Det gjorde vi si –så  - där i lördags. Vi drog aldrig riktigt ifrån som vi brukar göra men vi behöll fortfarande en ledning på 1p (50-51) Tyvärr tog vi kanske ut segern lite i förskott och öppnade lite för avslappnat i fjärde. Men vi höll ledningen ända in i slutet då dom satte en tung trea på oss då det stod lika. Tyvärr var tiden för knapp för att vi skulle ha fått iväg ett ordäntligt skott så slutresultatet blev 66-63. Men av något dåligt kommer alltid något gott. När man vinner fokuserar man inte alltid lika mycket på det negativa utan man kör på som vanligt. I lördags lärde sig var och en att utboxning är ett område det finns utrymmer för förbättring. Vilket vi gjorde ett bra jobb av idag på träningen idag.

Det är som det är men ”tough time doesn’t last… though people do” så det är bara att ta sig vidare och ta lärdom av det som hände och förbättra för att komma med en vinst.

Vi pratade om att inte hitta några ursäkter för vad som än skulle komma att hända. Vi hade tyvärr inte marginaler med oss. Och vi saknade en hel del spelare. Men vi gjorde allt vi kunde under dom förutsättningar som va och nu får vi fokusera på helgens match som dessutom är den sista innan jul uppehållet! Och det är på hemma plan där vi än så länge faktiskt är obesegrade… Och det är så det ska förbli resten av säsongen!

Poäng plockare:

Kvarnby BBK:
Ana Rivero 17, Enna Handan 17, Rubina Banfield 10, Merima Omerovic 8, Daniella Eriksson 5, Maja Stigert 4, Louise Noaksson 2, Ida Eliasson 0

Arvika Basket:
Paula Juhlin 30, Hanna Karlsson 17, Camilla Holgersson 8, Sara Norlander 7, Frida Möstl 4, Agnes Lindell-Ståhlbröst 0, Marie Skoog 0, Linnea Juhlin 0, Anna Walderot 0


(se även Coachens matchreferat på www.kvarnbybasket.se)

GO KVARNBY

Enna Handan #12     


Go Kvarnby!

Hej igen!

Blev lite snällt påmind av Fredrik på träningen idag att det kanske var dags för ännu ett inlägg! Så man får göra som tränaren säger till en! ;)

Hela denna veckan har vi spelat mycket och övat på att täppa igen skyttet och blockera ut. Jag personligen har inte spelat mot Arvika på hela förra året och jag vet även att mina lagkamrater inte mött dem på ett tag. Serien i år vände nämligen innan vi hann möta just dom så vi får helt enkelt möta dom två ggr denna vändan. Därför tycker jag att det har känns skönt att vi under veckan gjort oss medvetna om deras individuella styrkor. Vilket gör att vi kommer kunna gå ut extra hårt utan några större överraskningar. Det känns lite i luften att vi är extra taggade för att spela denna matchen.  Vi har haft bra träningar, stundtals lite slarviga men det kan ses som en konsekvens utav att vårt försvar har blivit bättre och att vi sätter hårdare press på varandra i försvaret. Vi har även pratat mycket på träningarna om att ha rätt attityd inför matchen och att inte ursäkta oss med att ett flertal spelare är borta. Det är i mitten på säsongen och det är då de flesta är borta pga. skador osv. Men dom som inte kan träna just nu gör ett bra jobb genom att komma till alla träningar och heja på oss andra. Det betyder faktiskt mycket! Arvika spelar antagligen på lika villkor med spelare borta osv. Så det finns helt enkelt inga ursäkter.

Vi skippar träning imorgon för att än en gång kunna hjälpa våra fyrbenta vänner att visa upp sig.

Så var det med det men vi är redo för en glad hemresa med balkanfest på bussen!! YEY!!


GO KVARNBY

Enna Handan#12


Ny vecka.. ny bloggare..

Hej Hej!

Då var det min tur att blogga! Ska börja med att presentera mig själv lite… Enna här… det är mitt första år med Kvarnby men jag har sedan ett antal år tillbaka spelat mot tjejerna men nu har ja äntligen försonat mig med dom! Haha För att dra min basket historia i ett kort svep så började jag min karriär i Berghalla med Bosna IF. En legendarisk klubb får ja säga som satsar på barnen i bergsjön, (Mesa, Besad och Jasko gör ett mycket bra jobb där måste jag bara tillägga)! Men efter en tid i Bosna valde jag att byta till Högsbo basket där många elitspelare har skapats. Där spelade jag med f-89 och även två säsonger i div.1. Efter studenten tog jag mitt pick och pack och drog till världens kallaste stad. Winnipeg, huvudstaden i provinsen Manitoba i Kanada. Där spelade jag ett år i den Kanadensiska ligan CIS (Canadian Interuniversity Sports) motsvarande collage i USA. Där trivdes jag jätte bra men pga. olika omständigheter tvingades jag att flyttade jag hem till götet igen. Och det är där mitt äventyr med Kvarnby börjar. En klubb som jag trivs jätte bra i!  Jaa, det var en liten sammanfattning om mig.

Men som alla våra trogna Kvarnby fans vet åker laget nu uppåt i landet för att möta seriens tredje bästa lag, Arvika. Det kommer bli en tuff match men det är också de matcherna som är roligast att spela, tycker jag! Vi har haft lite problem med folk på träningarna pga. sjukdomar och skador. Men eftersom vi tränar hårt blir det lätt så. Istället får de spelare som är friska och krya se till att göra det bästa utav situationen. Vilket jag tycker att vi har lyckats att göra. Vi har sedan söndagen fortsatt att nöta mycket på timing och tre- tre spel. Igår på träningen(till min och Jessicas stora lycka) lyckades både gouards och vingar med enastående passningar till oss inside. Kul!

Nu har vi våran vilodag idag så ja hoppas att alla tar det lugnt så att vi kan köra på onsdag igen! Men eftersom vi inte har någon träning idag får jag passa på att gratta MERIMA på födelsedagen från hela laget (men speciellt från resterande medlemmar i M.E.R haha)!! SRETAN ROÐJENDAN, FELIZ CUMPLEAÑOS, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!! (tror att jag fick med alla språk som talas i laget nu)!?

                            

                              
 
GO KVARNBY

Enna Handan #12

                             

VINST!


8/9 vinster! inte dåligt...

Dagens match mot Karlstad var en bergochdalbana..vi lät karlstad in i matchen och i halvlek var det jämt 30-30.
Efter en hård utskällning i omklädningsrummet kom vi in i 3:e perioden och steppade upp och visade att vi kan resa oss som ett lag i vilken situation vi än hamnar i! Dagens match var till 100% en laginsats och det är sådana vinster som känns bäst.

Nu är det lagfest/inflyttningsfest hos Patricia som gäller med god mat och gott sällskap :)

GÖTT e´re!

GO KVARNBY! # 8

M J # 23

Läste ett bra citat som jag ville dela med mig till alla i laget!
" some people want it to happen, some wish it would happen others make it happen "

 
GO KVARNBY! # 8

Onsdag

Okej det är onsdag och äntligen träning igen! Bara för att det är jag som bloggar den här veckan känns det som att det inte händer så mycket så jag har inget roligt att skriva om.

Jag har börjat följa Jonas Jerebkos NBA karriär och tycker att det är intressant att följa honom och det är kul att det går så bra för honom, tråkigt att han inte uppmärksammas lite mer i svensk media bara. Det är nog många som är glada över hans framgång. Det visar att Sverige också kan spela basket och att man faktist kan lyckas härifrån också!

Celtics vann självklart mötet mot Charlotte Bobcats 108-90, tycka vad man vill om försvarsspel i NBA men det är underhållning :)



GO KVARNBY! # 8


RSS 2.0