Brudarna roar sig själva

Trots relativt många nya tjejer i laget så har de inga problem med att roa sig själva. Just nu leker tjejerna charader. Det vet jag av erfarenhet  att alla ej gillar.(tex inte coach) Men detta har helt startats av tjejerna själva. På något sätt är alla med utan att egentligen vara med och det accepteras fullt ut, en del är aktiva och gestikulerar och lever sig in, andra är med och gissar, någon är tidtagare en annan är den som skriver lapparna och några iakttar. Börjar snart bli dags för att sova, imorgon är det sovmorgon till 9, är väl föör underbart!!!


Boende i skolsal

Vi bor på hårt underlag nu under helgen på en skola rakt över från Hörsholms idrottspark. Förr då man bodde i skolsal var det platta ligg underlag, ömma kroppar inte bara efter matcher. Annat är det nu för tiden. Dagens madrasser är så stora att ett lag knappt får plats i ett klassrum. Luftmadrassarna (läs sängarna) är lika breda och höga som dubbelsängarna där hemma. Vi har det med andra ord gott!!


Träning i rådhushallen

Så har vi gjort ett riktigt bra träningspass, två timmar kändes som en. Efter en rejäl uppvärmning och lite styrkeövningar. Så körde vi bigs/and smalls. Stora jobbade med positionering och små med avslut från attack. Därefter så nötte vi defense och de gemensamma principer vi ska spela efter.


Kvarnby- Helsingborg

Helsingborg stod i dag för motståndet. Ett Helsingborg som vi förra året mötte som en pigg nykomling i div1. Med ett facit på en seger och en förlust i mötena förra säsongen. Det var en stor skillnad hos oss idag då laget äntrade planen. Det var en avsevärt mycket större startfemma i dagens match än vi kunde visa upp någonsin förra året. Jag skulle tro att vi kan bli ett av de längsta lagen i div1 i år, vilket är en lyx som coach och både få ha långa och korta spelare. På plan hade vi två stycken forwards på 182, respektive 185 och två insidespelare på 185 och 186 cm. Detta medförde idag att vi hade svårt att matcha upp Helsingborg i försvaret, men givetvis gav det mest bekymmer för våra motståndare som inte kunde matcha oss nära korgarna. Vi gjorde dessutom ett helt okej arbete försvarsmässigt där vi dock hade en tendens att fastna lite för enkelt i screen sättningar emellanåt. Helsingborg började spela zon mot oss för att de säkerligen trodde sig se svagheten i vårt spel i skyttet utifrån. Direkt bevisade vi att så är inte fallet. På kort tid stänkte vi i 3 treor och fick dem att byta försvarstaktik. Glädjande i denna första match var att vi visar att vi förstått vad vår spelide bygger på och vad den kan ge. Vi spelar till oss precis de lägen vi vill hamna i. Dessutom visar matchen på att konkurrensen i truppen i år är avsevärt högre och inga minuter per spelare är givna. Vilket kommer att bidra till en högre kvalité på sikt för alla spelarna. I eftermiddag är det dags för en tvåtimmars träning, där vi kommer att prata om matchen och jobba vidare med att hitta det gemensamma tänket i försvarsspelet.


På turne till Danmark

Just nu befinner sig jag och laget i Hörsholm för träningsmatcher. Vi spelar närmare bestämt tre stycken matcher. Det ska nöta och testas i helgen. Vilka spelare passar ihop, fungerar vårt spel, vad behöver vi ändra, förbättra och förfina. Vilka är våra styrkor och svagheter. Vilken vilja och attityd visar spelarna inför matcher. Det är krig om minuter på banan. Nu har alla chansen att visa upp sig.


Daniella i våra nya tshirtar med tryck på ryggen


Ny i Kvarnby..

.... och jag heter Agnes. Jag har tränat med Kvarnbytjejerna och Johanna som coach sen i maj. Spelade i Chalmers BBK innan och det är skönt att äntligen få träna för att få fart på fötterna och spela i ett snabbare tempo. Det har varit tufft och utmanande men efter det att jag fick chansen att följa med på läger i Ängelholm så känns det lite mer hemma.
Det har vart jätteroligt att träna med alla och jag har till och med lyckas samla ihop lite bilder från denna försäsong...


Anna-Laura, Nibia och Ida när vi var på Safjället och sprang 1000m intervaller!

Agnes 

Ännu en presentation

Hejsan alla läsare&spelare!
En liten kort presentation om mig själv. Mitt namn är Nibia Rivero och har spelat i Kvarnby i ca 3 år nu om jag minns rätt,innan det hade jag några år med Högsbo F-91, fast min modersklubb är Kortedala BBK! Jag föredrar kära Kvarnby så det blir här jag stannar, trivs med mina lagkamrater och vår tränare Johanna.


Medan laget var borta på träningsläger så var jag i Spanien och tyvärr missade det, förra året var lägret helt nytt för oss. Ny tränare ( Johanna) och nya träningar, allt blev jobbigare och effektivare så jag kan tänka mig att det var ännu bättre iår eftersom vi har fått fler duktiga spelare i laget som ger bra träning för alla! :)  Jag kom hem för 3 dagar sedan och då tränade vi med Frerik som tog över Johannas plats medan hon var borta med landslaget och styrde!
Att hålla igång när det är 42 grader ute är ganska jobbigt så träningen var svår att följa, och det kände jag även av på träningarna under veckan när  plötsligt  alla bitar skulle vara på plats haha!
Detta var allt för mig, ikväll blir det grillning med tjejerna i laget.





Gott&Blandat.

Hur ser egentligen basketettan södra ut i år?

Hur ser egentligen basketettan södra ut i år? Den frågan kan man ställa sig, det har kännts som om det vart ganska så tyst kring de flesta lagen men nu börjar saker iallfall nå mina öron och ögon.

Örebro
Jag läser bland annat i Nerikes Allehanda att de har ett bra lag på gång, ny coach stommen kvar och förstärka av föredetta damliga guarden Therese Albertsson. Med erfarenhet av spel i både Nerike och senast Eskilstuna. Nerike tros också få förstårkning av två systrar från fryshusets Bg. 

Karlstad
Läser jag på Karlstads hemsida ser jag att de lycktas knyta åt sig några av Esklistunas spelare dem också, men också en Västerås tjej, en tjej från St:helena bland annat. Av det jag hört har de 8 nya spelare och sina stomme med deras 4 tingivande spelare kvar.

Sanda basketgymnasium
Sanda har ett antal treor som nu lämnat för att ta plats i Damligan bland annat i Brahe och Norrköping. men de får också in några av sveriges mest intressanta spelare i sin ålders klass i systrarna Persson senast från EOS och Elin Gustavsson från Äli.

Marbo
Marbo spelar med samma lag som förra året men sägs förstärka med 2 spelare från Högsbo i form av Malin Wilson och Rubina Banfield (förmodligen felstavat)

Malbas
Malbas är nykomling och tränas av erfarna tränaren Lennart Grundel. I hans trupp finns Paulina Hersler 193cm lång född -94 med ett häftigt hoppskott från halvdistans.

Nässjö
Nässjö är också nykomlingar och där spelar förra damliga spelaren Jenny Rylander. Vi är också i nuläget ett lag kort då EOS fick en friplats och tackade jag till den. Jag hoppas att Helsinborg kund efå den platsen, men det vore kanske att går från regleverket för mycket eller?? Arvika verkar också satsa hårt och tränas nu av en riktigt duktig friidrottstränare om ag ej missminner mig. 

Ja det var väl egentligen vad jag hört hittills om jag ej glömt nåt, det blir spännande att se vad säsongen ger.



Tillbaka hemma i Mölndal

Hallåååå Patsi här. Jag kan inte göra annat än att hålla med tjejerna, det har varit en otroligt rolig helg. Vi har lärt känna varandra bättre, skrattat som ett gäng 14 åringar och främst av allt tränat hårt.

Det var skönt att börja lägret med löpning på stranden för att sedan kunna kasta sig i havet o njuta av Sverige när det är som bäst. Att sedan få dra in till hallen o köra vårt första riktiga basketpass tillsammans var underbart, jag tror att alla var lite nervösa över om tekniken fortfarande skulle finnas kvar där och om skotten skulle sitta, visst gjorde dem de, men vi har en hel del att jobba på tillsammans...

Dagen därpå vaknade vi tidigt för att återigen bege oss till ÄLI-hallen. Där väntade också Jennie Blomgren som skulle köra lite fys och koordinationsövningar med oss som uppvärmning innan jojje skulle ta över, hoppa-bock-övningen gjorde så att vi vaknade till liv kan jag lova er!  

På eftermiddagen lirade vi match mot Helsingborg och vi vann!! Som sagt så har vi mycket att jobba på men det kändes ändå väldigt positivt med en vinst i första matchen =) En sak jag måste tillägga där är att det, för mig, känns lite ovanligt o ha så många långa (bigguys) i laget, jag var kortast även förra säsongen men JEEESUS vad kort jag känner mig nu :D

Sista passet körde vi i morse där det precis som igår blev fys med Jennie och sedan basket med Jojje. Jag fick tyvärr kliva av dagens träning efter en sträckning i baksida lår vilket inte alls kändes kul. Jag fick istället lite tips av Jennie och en cykel där jag fick sitta och cykla lite lätt. Jag tror dock att jag väldigt snart är tillbaka, med lite vila och kanske lite massage från min nya roomie Klara ;)

För att inte upprepa för mycket av det Johanna redan skrivit så tänkte jag avsluta detta med att säga att det faktiskt kändes lite tomt  efter vi hoppat av minibussarna på parkeringen vid Aktiviteten. Efter en sån intensiv helg med träningar, tävlingar, lekar och med 7 våningssängar i samma rum kan det lätt kännas lite tyst och tråkigt när man väl är hemma...

...Men, som tur är så ses vi ju redan imorgon på träningen ;)

Just det... jag är dock fortfarande lite besviken över att vi missade att hitta något på bokstaven a i Kvarnby som gjorde att vi kom sist i poängleken, hade vi bara kommit ihåg vad vi hade hittat för grej på den bokstaven hade vi lätt vunnit, eller hur tjejer ;)

Hallelulja!


Trött och ont i kroppen.

Heej Daniella här igen. Som Ana skrev förut så var lägret grymt. Efter mycket spring och slit (och häck hoppning som inte var min bästa del) kom träningsverken och tröttheten krypandes fram. Nu äntligen får vi vila lite mer än 10 timmar då vi kommer ha träning imon igen, men ska ju inte klaga, det är ju därför vi tränar, för att bli bäst :D
Efter att ha laddat upp alla foton från lägret och skrattat åt exakt alla längtar jag redan tillbaka. Vi hade verkligen jätte kul och det går nog inte att hitta något skönare gäng!
Har nu fått uppleva många saker, och en sak som jag fått veta att jag inte ska starta en karriär i är bowling, då jag fick sämst sammanlagda poäng : ( en tröst är ju att Maja fick 8 poäng mindre än mig i sitt första sett. Och grattis igen till Enna som slog den coach Johanna :D Bra jobbat Enna hahaha
Just nu längtar jag bara tills matcherna börjar och vi kan chocka alla med vårat sköna gäng (Johanna lugn, du är också inräknad ;) )



Daniella #13

Sista gruppen


Några till


Här bjuder tjejerna på sig själva


Hemma igen...

Ok då var det min tur att skriva...Laura var namnet och jag är sjukt trött efter vårt grymma träningsläger som coach Johanna har ordnat så bra. Som ni säkert redan har sett och läst så har coach Johanna varit grymt bra på att uppdatera bloggen och skrivit vad som har gjorts och hur roligt vi har haft det. Vi har haft tur med vädret och allt har flytit på bra. Det är alltid kul att åka iväg med laget, med nya spelare och få lära känna varann bättre och träna ihjäl oss hehe. Matchen mot Helsingborg var nog det jobbigaste på länge, sjukt kul men jobbigt!! De har väldigt snabba spelare och har sån vilja i sitt spel och det var verkligen en bra träningsmatch för oss. Tack Helsingborg, hoppas vi lirar mot varann snart igen!! Vi vann den tuffa matchen efter många om och men...vi är ett långt lag och det är en grymt bra fördel för oss, men vi har massor att jobba med för att kunna ta oss till toppen i serien. 

Tyvärr blir inte mitt inlägg mycket längre än såhär. Jag är trött och ska försöka vila lite, ladda mina batterier för kommande träningar!

Tack!
Laura #11  

Vi gröna vi sköna

Vi gröna vi sköna                                           Melodi: Du gamla du fria

Vårt gröna, vårt gula, vårt störtsköna gäng. Vi älskar att lira i Kvarnby Baaasket.
Vi springer vi hoppar och skjuter varje dag, vi kämpar för att vinna basketettan!

Med förstärkning av "big guys" så ska nog detta gå, för nu är vi faktiskt längre än jeesus.

Vår stämning är toppen och alla är på G, för vi vill kämpa vi vill dö för Kvarnby.
Ja jag vill kämpa, jag vill dö för Kvarnby.

Text:  Ana-Laura, Enna, Maja,Patsi och Jessica

Det kan tilläggas att låten framfördes med olika uttryck som tjejerna slänger sig med:
Det e de...
Gött äre...
Hallelulja..
Lugn nu..


Poängleken avgjord

Poängleken är avgjord. Segrande lag bestod av Merima, Carro, Daniella och Louise. Hitta gråsuggor och fota killar ja det var inga problem för någongrupp, dessutom var de experter på att hitta ord i ordet basketbollläger, bästa gruppen hann med 57 ord! Tjejerna har också framför sina roliga kvarnby sånger. Jag testar nu att ladda upp dem på youtube för att sedan kunna lägga ut här på bloggen. Verkar vilja ta sin tid!

Här bedan på bilderna ser ni lagens olka kreativa lösningar på uppgiften gör en gubbe av pinnar.






Peppelino det stället rekommenderar jag inte till någon

I kväll skulle en lite lyxigare middag avnjutas på Resurang Peppelino på storgatan i Ängelholm. Jag hade i förväg beställt bord och förberett dem på vad vi ville ha. När vi kommer dit går jag och gör våran beställning hos servetrisen i baren, jag frågar henne efter ett alternativ på måltid utan fläskkött. Det ända alternativet som finns är oxfileplanka som jag tycker är lite väl dyr..men vi behöver ju ändå en rätt utan fläskkött så den blir det. Det är nu kaosen börjar, maten serveras och det ser okej fint ut. Men då oxfileplankan kommer in är det bacon på den. Något spelaren artigt påpekar. Jaha säger servitören ska jag ta bort den här eller ska jag ta i den till kocken och han tar bort det?? Efter ett påpekande om att det spelar väl ingen roll vart man tar bort baconet det har ju ändå varit där frågar han om de ska göra en ny vilket ska ta 15 minuter. Vi bedömmer att vi ej har tid för detta och hon äter det runt omkring. Så ska jag gå och betala. Då påpekar jag att vi fick bacon då jag tydligt beställ en planka utan fläskkött och vill därför inte betala fullt pris för detta. (i min värld är detta helt naturligt, gästen ska kompenseras.) Men nej då startas en stor show..en servitör kallas ut och han kan minsann inte dra av på priset då jag gjort misstaget och ej sagt minus bacon. Men jag har ju beställt en rätt minus fläskkött...ja men du måste säga minus bacon!! Ni förstår nivån på detta, ut kommer kocken gormar och skriker, jag tvingas ta till ton och den stackars tjejen var fullt medveten om att hon tagit en beställning minus fläskött. Men för i H-vete..Bacon kommer väl från en gris med andra ord är det fläskött!!! Ja resturangens andra gäster undrar nog vad som pågick. Pinsamt Retsurang Peppelino säger jag, pinsamt. Vi handlade mat för 1600 och de kunde ej kompensera ett ordentligt misstag utan skyllde detta på kunden.

Nog om detta, ibland är det bra att få ösa ur sig lite tankar.

Nu pågår något mycket roligare, tjejerna springer runt som yra höns i sina grupper och jagar olika saker. Poänglek står just nu på schemat. De ska bland annat hitta en gråsugga 34/p, hitta sju olika saker som börjar på bokstäverna i Kvarnby, ta kort på tre snygga killar 10/p, komma på så många ord som möjligt ur ordet basketbollläger 5/p ord.



Med glada tjejer har man alltid kul, v som i vicory!!



Seger mot Helsingborg

Efter en lunch på boendet var det egen tid för tjejerna. Det blev lite snack, lite vila och en gnutta sol. Själv satt jag och coach Jennie vid vattnet och diskuterade motionoffense. Vid 15.30 begav vi oss till hallen för att ta oss an Helsingborg i en träningsmatch. Det var tjejer med matchovana och tjejer som inte ännu lärt känna varandra. Det syntes väldigt tydligt på planen.Trötta, ej samspelta tjejer som ändå emellan åt kunde hitta lösningar som vi gärna ser mer av. Vi kommer förmodligen att vara ett av seriens längsta lag i år och det gäller att kunna utnyttja detta. Stundtals fick vi in bollen bra och jag ser saker vi kan bygga vidare på. Att det är kul att vara igång igen tror jag alla håller med om!!
Matchen slutade 64-47 bästa poängplockar blev Merima på 19p.

Tack Jennie och Ante som satt i sekretariet och Christer  som dömde matchen åt oss.


Morgonträningen

Sitter och svettas i stugan...Tjejerna har nu på morgonen haft ett två timmars pass där första halvtimmen bestod av fys med Jennie Blomgren. Jag har utsett henne till min alldeles egen fysexpert och tar därför hjälp av henne under lägret. Det var kordination, fysik och koncentration i roliga men också nyttiga parövningar.
Nu har tjejerna ätit mat och fått första av dagens olika övningar. Det är en favorit i repris kan man säga, då vi förra året på gotlandslägret skrev egna texter till en egen vald känd melodi. Dessa framfördes då med bravur men dokumentaionen uteblev. Nu sker det igen förhoppningsvis så att alla kan ta del av resultatet;)
Vid 16.30 möter vi Helsingborg i Rönnlehallen. Det efter bara två pass i hall. Det blir till att låta tjejrna visa upp sin inställning, vilja motivation och dessutom testa dem genom att sätta dem i olika situationer.

                 


             




Sovdags och snart en ny dag

Kan förresten passa på att berätta att vi lyckats lägga vårat läger här i Ängelholm dem dagar då staden lever som mest. Det är ljusfesten här idag, vilket innebär att hela stadens befolkning samlas upp intill ån som går genom staden. Där sker diverse olika aktiviteter och det avslutades sen med ett stort fyrverkeri, mysigt.

Sovdags och snart en ny dag, tjejerna  ligger redan nedbäddade i sängarna. 14 stycken sängar i ett rum det är inte illa i sig och att det sen är helt tyst ,det är ju riktigt bra det. Läger erfarenheten säger ju att på läger oavsett ålder på deltagarna kan det tendera att bli lite skrattigt!!
Imorgon vid 7.00 så är det väckning  för att inta  frukost vid 8 och vid 9 börjar träningen. Passet imorgon inleds med 30 minuters fysdel, med Jennie Blomgren coach i Äli. Är de inte vakna innan, kommer de att vakna då.




Imorgon eftermiddag ska vi spela träningsmatch mot Helsingborg

Segraren är korad

Som från ingenstans kom hon, Enna Handan är Kvarnby Baskets nya Bowling champ på en serie på 151 p. Men det var inte utan darr på manchetten ,coach Ericsson var henne tätt i spåren.(japp det var jag) Reglerna var följande. Alla spelare genomförde två stycken serier den person som hade den individuellt bästa serien stod som segrare. Stilarna var många, svackorna stora och topparna kanske lika höga. Skratten var höga ,glada miner, arga miner och andra gester tråkningar och hejarop utspelades.



Den stolta vinnaren



Andy I bowlinghallen har nu fått 13 nya glada kompisar på facebook



Klara har full koll på poängen på tavlan

Prestige kamp ikväll

Ikväll avgörs den stora prestiga kampen...Det är nämligen så att Kvarnby Basket bästa bowlingdam ska koras!!
Japp ni hörde rätt, rikedom, ära, berömmelse, rykte, guld, allt står på spel. Vem vill inte vinna?? Två serier var, bästa resultat på en serie är mästaren.


Så här ser "vårt" hus ut

Så här ser det ut där vi nu är inhuserade på Lingvallen (namnet ling kommer från gymnastiken fader och här ordnas mycket gymnastikläger i egen fin hall) På Lingvallen jobbar Kajsa, som ikväll serverat oss en god pastasallad. Mätta magar är såklart väldigt viktigt då vi håller i gång som vi gör.





Träning i Rönnle

Äntligen har vi kommit in i hallen, efter en lång tid av ute träning och egna program, fick vi nu göra det vi alla längtat efter. Spela Basket!! Rönnlehallen heter hallen där vi svettades i två timmar. Passet börjades med skott utifrån olika rörelser, vi jobbade med roteringar och attacker. Idag började också nötandet av vad som är tänkt att bli vår grundrörelse i offense.





Några nya ansikten

Några nya ansikten har anslutit till truppen, det är Jessica som är en gammal Kvarnbyit (ta det där med gammal med en nypa salt) det är Merima som nu tränat med oss ett tag, det är Klara som kom till oss sent förra säsongen och Rookie Loijsan som ska försöka fightas om en plats i truppen i år och sen är det Enna. Gött och har er här med oss.

                   

Lingvallen

Sen var det då att leta sig till vårat boende för inkvartering. Vi bor på Lingvallen som ligger just vid vattnet vid Skälderviken, 3km från Rönnlehallen där vi tränar. Alla tjejerna bor i en stor barack med 14 sängar. Det är här laget ska byggas!
Coach har såklart egen svit för att få en chans att tänka lite, ordna och givetvis blogga. Tjejerna har nu bäddat sina sängar de vilar en stund och gör sig färdiga för vårt första inomhus basket pass!! Som vi längtat.


Coachsvit och bloggar hörna

Lunchen intogs på Thaiasia

Lunchen intogs på Thaiasia i centrala Ängelholm, hitills har vi verkligen haft flyt med att hitta, Inte för att staden är så stor men ändå. Det var hungriga tjejer som togs sig an buffen med, kyckling, grönsaker ris, nudlar och annat gott.


Kvarnbys damer är inga badkrukor

Kvarnbys damer är inga badkrukor minsann, tror alla utom jag doppade mig. Doppade tårna och det var minst 20 grader säger min inbyggda termometer=)
Dock besvärades vi på stranden av invasion av blomflugor..som tjejerna med skrik först sa var getingar...(ni vet såna som ser lika dana ut som getingar bara för att skrämmas) Dessutom var det mängder med nyckelpigor, men vår stund på stranden var så kort så vad gjorde väl det.

/Coach


Start på stranden

Vi åkte från Mölndal vid 8.30 imorse. Efter en timme och fyrtiofem minuter så var vi framme i Ängelholm. Vi styrde bilarna mot stranden där lägret skulle startas med ett kortare fyspass  på stranden med efter kommande bad och en liten stund i solen. Här ser ni den vackra Skälderviken och tjejerna in action!





Ängelholmslägret 2009

Kvarnby Basket damer har tagit minibussar och åkt på upptaktsläger i Ängelholm. Ett ställe där ingen av tjejerna varit men som jag (coach) hade hört massa gott om och därför bestämde mig för att lägga lägret här. Ni där hemma kan följa oss och vad vi hittar påhär nere. Häng med!!

/Coach



Föör kul!

Nu har det varit dött här på bloggen ett tag så jag tänkte uppdatera den lite :) 

Vi har äntligen kommit igång med lagträningarna igen vilket är skönt! Det var dock lite nervöst inför första träningen och jag var osäker på om jag skulle kunna köra för fullt, men det har verkligen gått över förväntan och det är kul att vara igång igen! 

Första passet genomfördes i regnet igår och vi höll till i kyrkbacken i Mölndal och körde allt från olika hopp till sprints. Det var jobbigt (mjölksyra!!!) men ändå roligt! Träningsvärken efter detta passet var ett faktum och det var därför ganska tunga ben som tog sig till träningen idag. Men det blev genast ändring på detta när vi drog igång med leken "Vem är rädd för Patricia (svarteman)". Man glömde helt bort träningsvärken och sprang som bara den för att slippa bli tagen :D
Efter uppvärmningen körde vi styrkeövningar 2 och 2 och sedan intervaller.  Det var skönt med ett lite kortare pass idag, benen är verkligen ömma och dom hade nog inte pallat så mycket mer. Hoppas att jag kommer ur sängen i morgon!

Men trots träningsvärk känns det underbart att träningarna börjat igen och det är FÖÖR KUL att träffa alla efter sommaren. Jag har verkligen saknat lagkompisarna och det märks att vi har mycket att ta igen, stämningen är på topp! 
På fredag drar vi till Ängelholm på träningsläger och jag längtar tills första riktiga basketpasset ska genomföras!!!

Tills dess får vi hålla ut på grämsattan utanför Aktiviteten :)


#15
Maja

RSS 2.0