Nämen tjenare bloggen!

Rubina Banfield här. Jag skulle nog kunna kalla mig det senaste tillskottet i laget (lammköttet ni vet). Jag spelar i nr 6, men hade egentligen velat spela i nr 8. Men eftersom att Merima också ville ha nr 8 så fick vi boxas om det. Hon hade lite mer uthållighet än mig så hon vann efter 9 ronder, det var en tuff match! Men det har gått bra med nr 6 så det gör inte så mkt:)
Vi har ingen match i helgen men vi tränar på som vanligt. Vi skulle egentligen haft en överrasknings träning på torsdag, men eftersom att vi är såna djurvänner i kvarnby basket så ska vi hjälpa våra håriga vänner, katterna, med deras burar. För de har nämligen en utställning i Gothia Arena, vackert vackert. Men på fredag ska vi träna på hemlig ort säger vår mystiske stand in coach Fredrik Wilén, så vi får väl se..
Nej nu tackar jag för mig... på återseende!
/ Rubina "Bolt" Banfield

Vinst

Det blev ännu en vinst i Aktiviteten under Lördagen, mot Sanda BG.
Det var en väldigt skön vinst, och jag har saxat referatet från coachen
från Kvarnbys hemsida;

Skönt att vara tillbaka på den vinnande vägen, laget öppnade matchen på ett fantastiskt sätt med bra försvarspel och en del snabba omställningar. Vi lyckas variera vårt anfallsspel med avslut inside och skott eller penetreringar från våra perimeterspelare. Kul att se hur lagförsvaret fungerar i matchens två första perioder. Vi tvingar Sanda till en del svåra avslut vilket är precis så som vi vill spela. Flera spelare kommer in från bänken och bidrar med energi - Jessica gör sin bästa insats för säsongen. Kul att även se Enna Handan som i första halvlek ägde tresekundersområdet.

På bakplan ger Ana-Laura laget oerhört mycket genom hela matchen, hon producerar poäng, spelar fram och håller ihop försvaret. En stark ledare för vårt lag.

Den andra perioden innehåller lite skiftande försvar från vår sida för att försöka störa Sandas rytm, något som inte är så enkelt. Sanda har ne tydlig och klar spelidé - de följer den konsekvent och ger inte upp en meter på planen. Något vi skulle få befara i den tredje perioden. Vi går till halvtidsvila med en go känsla,ledning med 39-21 och en kombination av bra försvarsspel och varierat anfallsspel har tagit oss hit. Under pausen talar vi om vikten att förstå att den tredje perioden handlar om "make or break"...vi lyckades inte skaka av oss Sanda. De kommer ut och gör 5-0 direkt och sen lyckas vi hålla dem stången ett tag innan de arbetar sig in i matchen och avslutar tredje perioden med 8-0 mot oss och inför den fjärde perioden står det 48-41.

Vi får samla styrkorna ordentligt och hittar tillbaka till det spel vi hade i de två första perioderna. Alla spelare på planen tar ansvar för vårt lagförsvar - vi krymper spelplanen för Sanda och släpper inte penetreringar och passningar in i 3-sekundersområdet som vi gjorde i den tredje perioden. Under tre av matchens fyra perioder spelar vi oerhört bra, med ett välsamlat och sampelt försvar. Vi kunde använt våra insidespelare mer än vi gjorde i den andra halvleken. Men det kommer - säsongen är lång och vi arbetar hårt för att utvecklas tillsammans.

Vi har bra spridning på avsluten men kunde haft lite bättre skottprocent på treor och straffkast - men det kommer. Kul att vi arbetade hårt i vår returtagning och det syns i statistiken.

En skön vinst, i en match som vi leder från start till mål, och det mot ett motstånd som spelar med hög intensitet och oerhört rörligt anfallsspel. Nu njuter vi av en viktig vinst och återgår vi till träningsgolvet på måndag och fortsätter träna hårt.

Poängplockare:
Ana-Laura 24, Enna 11, Rubina 10, Kickan 8, Maja 4, Jessica 4, Daniella 2

Slutresultat: 63-52
Periodsiffror: (22-10, 17-11, 9-20, 15-11)

Go Kvarnby!

Jag har inte så mycket mer att tillägga, mer än att vinster är fantastiskt trevligt.
Och, personligt tycker jag att Enna var matchens lirare, trots tufft försvar i tresekunders så
var hon bestämd och tog sina ytor som hon bör. Enna blir bara bättre och bättre för varje dag som går!

Till något som är minst lika viktigt;

25/10 fyllde Patricia Aguirre Nylén 22 år!

Värt att uppmärksamma.

Helgens revansch

På Kvarnbys hemsida skriver coach Johanna så här, inför lördagens match;

"Sanda kommer till Aktiviteten

På lördag kommer ett av seriens mest utvecklingsbara lag på besök, nämligen Sanda BG. De coachas i år utav erfarna Linda Löjdmark som nu är tillbaka på Sanda efter att några säsonger ha tränat Brahe i damligan. Till Sanda söker sig spelare som vill testa hur långt de kan komma i sin idrott och som har viljan att få träna mer än vad kanske vanliga klubbar kan erbjuda. I år har tre nya spännande spelare börjat på gymnasiet det är Sofie och Marie Persson ursprungligen från Lobas och Elin Gustavsson frän Äli. Dem kan vara värda att ha lite extra koll på. Dessutom så finns det två treor i laget som kommer ifrån vår egen klubb Camilla Boström och Linnea Johansson. Camillas syster Jessica spelar hos oss så på lördag är det laddat för en redig familjekamp."

Jag som har missat de två senaste matcherna pga sjukdom är fruktansvärt sugen på att få lira matchen imorgon, lördag. Om ungefär 4 timmar ska vi träna den sista träningen inför matchen mot Sanda, och just nu känns det som att vi verkligen har stora hjärtan för vårt gröna lag, och det är en förutsättning för att vi ska kunna ta hem ännu en seger i Aktiviteten.

Kom och heja fram Kvarnys A-lag imorgon, Lördag!

Klara, #5

Back on track

Efter dagens träning känns det verkligen som om vi har lagt
förlusten mot Örebro bakom oss. Det finns inga fler förluster
att skriva om i den här bloggen, nu blir det bara glada vinster
som ni kommer att få läsa om.

Idag körde vi ett tvåtimmars-pass, och det känns i kroppen.

språkträsket, även kallat göteborskan.

BÖS? (Jag vet att några har försökt förklara, men jag fattar inte.)

Bröta?

Flö?

Knö?

Paff?

För det första så tror jag att Göteborgare har en förkärlek till bokstaven Ö, och för det andra så skulle jag kunna fortsätta i evigheter.

Just det, jag åt två clementiner idag.

Klara, #5.

Första förlusten kom idag

Idag gick bussen 07.00 från Aktiviteten för att köra till Örebro. Vi var framme kvart i elva och det var dags att ställa in sig på match. Innan matchen visste vi att Örebro hade några starka skyttar och att de även ville springa på oss. När matchen började såg vi att detta stämde. De kunde både springa och skjuta på oss men lätt var det inte för dem. Vi hade bra defence men vi hann aldrig enda ut på skyttarna och då fick de enkla poäng. Vårt anfallspel i första halvlek var inte så bra som de kunde ha varit. Vi kom inte till korgen men när vi väl gjorde det missade vi för ofta och detta resulterade till att Örebro ledde med 38 - 20 i halvlek.

Efter ett pepptalk i halvlek om vad vi kan göra bättre för att ta ikapp de 18 poängen som behövdes för att vara ifatt, gick vi in med nya tag på plan. Vi ökade tempot och vågade attackera mera vilket resulterade i poäng. Kickan, Ana-Laura och Rubina satte viktiga treor, centrarna började få mer bollar inside och vi spelade riktigt bra defence, Örebro gjorde mindre poäng medan vi gjorde mer! Ett tag hade vi bara 5 poäng upp till Örebro och det kändes som att vi kunde ta detta.

När fjärde perioden började låg vi under med 8 poäng och det kändes som att vi kunde vinna matchen. Men vi började inte perioden på bästa sätt. Vi fick inga avslut på korgen medan Örebros anfall gav resultat. Dock höll vi oss hack i häl på dem men vi kunde inte riktigt komma i fatt. De fick några lätta poäng och vi klarade inte av att jobba ikapp oss de åtta poängen som behövdes utan det slutade med att vi förlorade med nio poäng.

Detta betydde att det var säsongens första förlust för laget och vi hoppas på att det inte blir flera. Vi kommer att ta nya tag i veckan för att sedan möta Sanda hemma på lördag!

Måste även påpeka att vårt division 2 lag igår tog sin första vinst för säsongen! Vi vann med 60 - 66 borta mot Lundby och det känns som att vi är på G nu :)

Louise

(Vill även hälsa ett stort grattis till mamma som fyller 45! :))

Grattis Marie!

Tänkte skriva ett kort inlägg nu innan jag tar bussen till Örebro. Idag fyller våran kära basket mamma, Marie 45 år. Ville bara önska ett stort grattis och hoppas att du får en underbar dag!

Kickan #7

KFUM Örebro vs Kvarnby BBK

Match

Hej alla läsare!
Nu på söndag spelar vi vår fjärde match mot ett utav topplagen i serien, Örebro. De har spelat två matcher och vunnit båda. Mot Arvika och Malbas. Vi har spelat tre matcher och vunnit alla tre. Mot Malbas, Karlstad och förra veckan mot Nässjö. Jag tror det kommer bli en tuff match där vi kommer att få fokusera på vårt försvar. Kommer vi att spela bra försvar kommer det att leda till bra anfall!
Nu är det bara att tagga till så vinner vi på söndag! :)
Louise

Speakers

Tre matcher har vi nu spelat i basketettan för i år, förra året var det klagosång från mig om uteblivna dvder på matcher. Jag visste helt enkelt inte vad jag hade att förvänta mig och kraven var höga som oftast då jag är inblandad. I år har vi hittills spelat tre matcher, och på alla dem har det då varit speakers. Alltså en människa som sitter i sekretariatet och som försöker återge händelserna på planen så även den oinvigde kan följa med i vad som händer från läktarplats. Jag tycker att det känns som ett klart uppswing och att spekaser är något vi alla bör fortsätta att sträva efter att haäven i basketettan damer. Det krävs en del kunskaper, en del träning vad ska man nämna vad ska man inte nämna etc, man ska ej tro att det är lätt och krävs helt klart en del mod. Men nu kommer haken där jag tycker att alla måste blir bättre. Vi kan ej ha speakars som sitter och skriker kom igen publiken heja på ert lag, stötta våra tejer etc det är i min mening för oproffsigt. Kom igen nu klubbar och uppdragsgivare informera de era hur man gör. Så har vi gått ytterligare ett steg emot att göra vår serie attraktivare för publik, utomstående och andra intresserade.

/Johanna

Ny vecka.

Hej alla läsare, Louise här - the rookie!
Nu är det ny vecka och nya träningar. Idag är det dock våran vilodag, alltså ingen träning idag men bara för det betyder det inte att man inte kan titta på basket. Ska iväg och titta på Gothia senare ikväll och hoppas på en bra match!
Men över till Kvarnby igen. Inför våran match mot Karlstad så tränade vi väldigt mycket försvar och såg att det hade lönat sig men det kunde även bli bättre. Vi fortsatte med försvaret förra veckan och jag själv märkte att vi hade blivit vassare mot Nässjö i lördags men det kan fortfarande bli ännu bättre! Igår så fortsatte vi med försvarsspel och det märks att vi tar åt oss och spelar bra försvar. Det som jag även märker är att vi börjar spela ihop oss i anfallsspelet vilket är kul att se!
Så nu fortsätter vi att träna hårt denna veckan för att förbereda oss inför nästa match!
Louise

16-2

Vi är södra division 1 längsta lag. Vårat mål är att spela bollen inside och jobba utifrån det. Givetvis vill vi hamna på straffkastlinjen med. Då vi i dagens match efter 3 perioden inte hamnat på straffkastlinjen en ända gång får man kanske tänka över vad vi håller på med. Eller bara förstå att vi måste jobba hårdare för varje position så det blir tydligare att de hänger oss i byxorna.(om de gör det) Dessutom var det efter tre perioder anmärkningsvärda 16-2 i fouls,det måste vara vad man kallar felfritt försvar.

Tre mot noll

Ja det är ju givetvis inte kvällens slutresultat utan det är tredje raka segern efter att ikväll ha slagit Nässjö med slutresultatet 69-52.

Före matchen pratade vi försvar, med fokus att kunna lita på att alla tar sin uppgift på största allvar, vi ville ha ett tight och tufft försvar med press på boll och överspel en passning ifrån för att tvinga våra motståndare till lösningar de själva ej valt. Och att hela tiden nästan överbelasta och rotera upp bakom för att krympa ytor och kunna vara på hjälpsida. Jag tycker att planen fungerar alldeles ypperligt de två första perioderna och vi gör det svårt för nässjö att göra poäng. Det behövs ett par påminnelser om att det räcker ej att spela försvar i några sekvenser utan detta måste ske hela tiden med oavbruten intensitet. Vi bjuder på riktigt bra basket de första perioderna och det är här slags prestationer jag efterlyser mer av.

Tredje perioden startar och Nässjö har gett sig fasen på att de inte ska ge upp, utan de kliver upp i försvaret och vi backar tillbaka i anfallet. Vi kommer ur positioner och har svårt att komma till i anfallspelet. Nässjö vänder på steken och vinner tredje perioden med 17 mot 10. Jag tvingas att låta mina två guards  Rubina och Ana-Laura dra ett tungt lass idag med många minuter. Vi har svårt att hitta en matchup  på deras små spelare. I fjärde perioden byter vi till en 2-3 för att inte riskera spelare med foulbekymmer och den fungerar till en början bra. Vi stannar kvar i den nästan hela period fyra och lyckas där knyta ihop säcken och går glada hem som segrare.

Coach Ericsson (japps det är jag) är inte riktigt nöjd med defensiva returtagningen, för få bollar och avslut i 1-1 situationer inside och med sina egna byten i matchen.

Coach Ericsson är galet glad över att vi idag kommer in matchen från början och slipper jobba från underläge.

Några godbitar från matchen:

• Fjolårets bolltjuv har fått en utmanare, Rubina har fräcka 7 steals.
  • Kickan vågar ta bollen till korgen då matchen står och väger.
  • Enna som sliter i det tysta, och gör massa nytta för oss.
  • Ana-Laura som styr vårt spel då vi som mest behöver det.
  • Merima som sätter några stora skott.

Matchen i siffror:

Slutresultat: 69-52

Periodsiffror: 20-10, 20-9, 10-17, 19-16

Poängplockare: Ana 19, Merima 16, Kickan 13, Rubina 9,Enna 5, Daniella 3, Louise 2, Maja 2

Hemmapremiär i Aktiviteten på Lördag 10/10 kl 17:15!

Nässjö mot Kvarnby på lördag

Tidigare säsonger har det bara varit våra division 1 herrar som fått besök av Nässjö men numera ståtar också nässjös damer i division 1 serien.  Nässjö mötte i förra omgången Malbas på hemmaplan och tittar man på slutresultatet verkar det ha varit en riktigt tuff batalj. Där Malbas åkte hem som segrare med resultatet 63-60.

Nässjös gäng består egentligen av två gäng, båda gängen är bestående av unga spelare. Med några som har kommit lite längre i sin utveckling och med mer erfarenhet som tar den största av speltiden och sen 94:orna som är nästa framtid med för att se och lära och har som vi också speltid i annan serie. Likt våra dubbellicenser. Deras mest erfarna spelare är definitivt  Jennie Rylander som tidigare spelade i damligan och dessutom var en av de utvalda och stod med som en av talangerna i sok-projektet. Andra spelare att kolla extra på i Nässjö är Elin Svenningson och Hanna holgersson.

Vi har mött Nässjö en gång under försäsongen och fick då märka att det var ett spelande lag, som jobbade från första sekund till sista sekund. Efter att haft ett tidigt underläge i matchen med 10 p så lyckades vi vinna med 10 p tillslut. Hur det går denna gång är upp till tjejerna och avgöra.

Vem vill mest, vem vågar mest, vem följer sin spelide bäst?

Matchstart Lördag 17.15 i Aktiviteten.

Go Kvarnby!! Go greens!!

Enastående!

Jag får börja med att erkänna att förmågan att återberätta matcher aldrig
har vart min starkaste egenskap, men jag ger det ett försök.

Igår avverkades stopp nummer två på vägen mot en serieseger.
Det var Karlstad som stod för motståndet, ett lag som är ett satsande
lag med spelare från ligan.

För första gången så insåg jag skillnaden på lag och lag,
och då inte mellan Kvarnby och Karlstad.
Snarare mellan mitt gamla lag, och mitt nya lag.

En uppvärmning som i min ögon och öron inte innehöll allt
för många "hejarop", vilket för mig betyder nervositet och
okoncentration. Men från andra håll i laget så verkade det betyda
helt tvärtom.

Vi startade matchen lite återhållsamt,
båda lagen verkade känna av lite hur matchen skulle se ut.
Merima och Ana Laura tog ansvar och vågade attackera och lade i några bollar,
detta gjorde att vi endast låg under med 1 poäng efter första perioden, trots att det var en ganska
blek period för vår del.

Resten av matchen var helt och hållet vår,
vi vågade attackera, hade ett fantastiskt försvar, och ett grymt skytte (Kickan, 4 stycken treor).

Vårt största problem denna match var deras press, trots att det inte var den mest
väl genomförda pressen vi har sett på en basketplan, så hade vi nog lite
för stor respekt och vågade inte ta det ansvaret som behövdes.
Våra duktiga guards kunde dock dribbla sig ur dessa situationer.

Vi vann tredje perioden med 6-20, och därefter hade vi matchen helt i våra egna händer.

Det roligaste med denna match, förutom att vinna med 53-71 mot ett satsande lag, var att se hur bred vår bänk verkligen är. Det spelar ingen roll vem det är som är på banan, alla kämpar och sliter exakt lika mycket!

Jag avslutar med att citera Fredrik; "Enastående!!".

- Klara Brander, med en jamande Jordan vid sin sida!

Läs även vad VF och nwt skriver om matchen;

Ana Laura tar en av sina 6 steals.

Karlstad borta en tuff utmaning

På söndag åker vi för att spela säsongens andra seriematch. Vi möter ett till stora delar till nytt Karlstad. Vi kommer känna igen den starka stommen från ifjol och sen har lagets kompletteras med fem nyförvärv. Tre stycken tjejer kommer senast från Eskilstuna (som drog sig ur damligan i år) och en tjej från Västerås och en från Katrineholm.  Satsningen i Karlstad är stor och det byggs en helt ny baskethall för klubben. Laget coachas i år av den tidigare coachen för tjejerna Jan Asp, som nu i år alltså är tillbaka. Det är definitivt ett spännande gäng att möta och hur karaktären på matchen kommer att se ut vet vi först på söndag. Intressant att veta kan vara att Karlstad inledde med en seger mot Norrköping med hela 44 poäng.

FAKTA
• KFUM Karlstad
• Tränare: Jan Asp, Hans Iderström, Marko Lasic.
• Nyförvärv: Caroline Wiewiorski, Eskilstuna, Annica Nybom, do, Linda Johnsson, do, Amelie Nilsson, Västerås, Nadja Keric, Katrineholm, Frida Gissén, egen produkt, Karolina Westmark, do, Matilda Fiskerud, do, Frida Milander, do.
• Förluster: Anna Wimelius, slutat, Mia Wik, do, Ida Wennergrund, do, Stina Wennergrund, do.
• Egen målsättning: Övre halvan, gärna topp fyra.
• Seriefavorit: Kvarnby.

Eller Karlstads lagkaptens blogg om deras resa mot nya mål basketsäsongen 2009/2010. http://soderback.blogspot.com/

Bjuder på en bild från Ä-Lägret här från stranden Råbocka.