Stoorvinst!

Den här träningsveckan har verkligen inte varit optimal för oss då Mölndals kommun stängde igen alla idrottshallar i tisdags, och ända fram till fredag kväll var det osäkert om det ens skulle bli någon match. Därför var det nog lite nervöst hos alla eftersom vi med EN riktig basketträning i benen den senaste veckan kände oss lite ringrostiga. Vi visste dessutom att Växjö inte hade något att förlora utan slog ur underläge medan vi hade allt att förlora.

Men när vi samlades innan matchen var stämningen på topp och under uppvärmningen var alla taggade och tyckte att det skulle bli kanonkul att spela match! Det kändes som att det skulle bli en bra dag och det var ju trots allt Kvarnby Reunion day!!

Vi fokuserade innan match på att vi skulle vinna returtagningen och inte släppa några andrachanser till Växjö. Vi pratade även om att inte underskatta utan att fokusera på vårt spel och köra enligt vår gameplan oavsett vad det står på tavlan.  Detta är två punkter som jag tycker att vi gjorde väldigt bra idag, vi slutade aldrig att spela försvar utan alla som var på planen tog sitt ansvar hela matchen igenom och vi backade inte av och blev passiva trots att vi ledde med mycket. Dessutom släppte vi bara 7 offensiva returer och gav i stort sett inte några gratischanser till Växjö! Bra jobbat allihop!!

Här är andra positiva grejer som sammanfattar matchen:

·         Vi lyckades hålla nollan i tredje perioden

·         Vi gör säsongsrekord i antalet poäng

·         Alla spelar och alla bidrar både defensivt och offensivt

Vill även gratta Kvarnbys herrar som vann den viktiga matchen mot Kalmar, det var en lyckad dag i den nyskottade Aktiviteten!

Nu fortsätter vi träna hårt de kommande veckorna så att vi är redo inför den avgörande matchen mot Arvika den 20 mars!

# 15


Bambi på hal is...

...ja har vi inte snö så är det is på vägarna. Ingen lagträning idag heller, utan alla fick ta sig till gymet och köra ett konditionspass igen. Grundserien börjar gå mot sitt slut. Vi har bara två matcher kvar, två hemma matcher. Det som krävs av oss för att kunna kvala upp till Damligan är två vinster. I morgon kommer Växjö på besök till Aktiviten som äntligen öppnar dörrarna igen. Växjö har haft en tuff säsong, men är ett lag som aldrig ger upp. Vi åkte hem med två poäng sist borta mot Växjö, men vi ska göra vårt yttersta för att kamma hem ytterliggare två. Efter en tuff vecka som vi har haft bakom oss får vi verkligen se till att alla är riktigt fokuserade och är på topp för att ha kontroll över hela matchen.

Glöm inte av att det är Kvarnbybasket Reunion day i morgon!! Dagen startar med vår match, kl 14. Därefter lirar herrarna kl 16.15 vs KFUM Kalmar och avslutas senare på kvällen (efter matcherna) på Scandic Hotel. Se mer info www.kvarnbybasket.se

Kom och heja på oss, vi behöver ert stöd!!!

/Laura #11


Snökaos...

...ja det kan man lugnt säga. Den här veckan har varit lite kaotisk, precis som vädret. Pga all snö har Mölndal stad belutat att stänga ner alla träningshallar i och med alla takras runt om i landet. Självklart kan man tycka att det är bra och man blir orolig över allt man hört och ibland måste dessa beslut tas. Men tråkigt nog drabbas vi som måste träna eftersom serien fortfarande är igång. Igår fick vi ställa in lagträningen då vi istället fick ta oss till gymmet för att köra ett konditions pass och lite styrka. Idag är vi tacksamma för att Gothia arena öppnar sina dörrar och låter oss träna i en av deras hallar. Tack Gothia!!

Det blir ett kort inlägg idag...jag ska nämligen iväg snart för att träffa upp Dani och Matilda för lite styrketräning på Sportlife innan lagträningen.

Ha det gött!
Laura #11

Nytt bildspel på Kvarnbys basket brudar!!



Felstavning får accepteras för lyckas ej ändra / Skaparen

Spelarpresentation



Fotograf: Christian Johansson www.papac.se

Maja Highlights


Tiden går så snabbt

Ja då var det min tur att blogga igen. Tiden går så himla snabbt, jag tyckte nyss vi hade fet mjölksyra i benen medan vi sprang upp och ner för kyrkbacken i Mölndal på försäsongsträningen och nu är vi redan i februari och det återstår bara 3 matcher. SJUUUKT som vi skulle ha sagt uppe i Norrland ;)

Ja, alltså bara 3 matcher kvar, Norrköping borta, Växjö och slutligen Arvika på hemmaplan. Men efter det ställer vi knappast skorna på hyllan, då kommer vi fokusera stenhårt på kvalet. Basketsverige behöver ett Damligalag i Göteborg, så enkelt är det och vi ska göra vårt bästa för att se till att det blir så, eller hur tjejer ;) 

Jag har ju, som tidigare nämnts, rehabat större delen av säsongen (bristning i baksida lår på försäsongen) Men efter jul var jag tillbaka i träning och spel och hann hoppa in några minuter när vi lirade mot Nässjö och Örebro. Underbar känsla! Men förra veckan fick jag tyvärr kliva av träningen pga smärta i hälsenorna, antagligen ett resultat av att vara borta länge och komma tillbaka och köra stenhårt, eller dåliga skor!?. I vilket fall som helst så ska jag ikväll till VC och kolla upp hälarna så får vi se vad de har att säga, jag tror dock inte att det är så allvarligt.  

Nu ska jag fortsätta med att plugga spansk grammatik, jippieeee!!

Jag måste även tillägga att Kvarnby BBK är enligt mig en myyyycket bra klubb, obeskrivligt vilka härliga individer det finns som arbetar inom föreningen. Jag har aldrig känt mig så välkommen och tillhända omtagen (säger man så?) som jag blivit här. Ni är bäst!

Patricia #10

VINST

Så himla gött tjejer! Vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan.

Alltså, jag kan verkligen inte skriva om matcher.
Jag är ledsen, haha. Men vill ni läsa om matchen kan ni göra det här och här kan ni kolla statistiken.

Ha en nice kväll, haj!

Ida #9.


TAGGA!

Efter en matchledig helg, så spelar vi imorgon igen! Då är det Marks BG som kommer på besök. Förra mötet så vann vi med två poäng efter förlängning. Lär alltså blir en spännande match imorgon!

Så vad ni än gör, kom till aktiviteten imorgon eftermiddag och heja på oss, uppkast 16.15.

Ha en go fredagskväll, godnatt!

TAGGA NU TJEJER!
Ida #9.

Kvarnby Basket Damer 2009/2010


MP.

Glöm inte att läsa om oss i MölndalsPosten idag!
Det är tillochmed en bild på Maja på framsidan. Jag menar, hur nice är inte det?!

Ida #9.

Fotografering imorgon.

Ny vecka, nya träningar osv.
Vi har kört en del defense på de senaste träningarna och gör allt för att vara helt förberedda inför matchen på lördag!

Idag är vår lediga dag, så de flesta i laget har varit på en träff med Pontus Frivold för att sedan kolla på Gothia-Sundsvall tillsammans. Själv hade jag annat inbokat, så jag kunde tyvärr inte vara med.

Anyway, imorgon har vi fotografering innan träningen, så tjejer: glöm inte att göra er extra snygga!

Ha det gött, haaaj!
Ida, #9

Matchfri helg, full speed på träningarna


Efter en härlig seger mot Sanda i lördags var det åter dags att bege sig till träningen med nya krafter och mål, I veckan har vi fokuserat mycket på vårat försvarsspel, vi har tränat på vårt hjälpförsvar i olika situationer och hur vi ska rotera och vi nöter fortfarande vidare på vårt försvarsspel i olika screen situationer. Tempot har varit riktigt bra tycker jag och jag känner att träningarna har blivit mer intensiva och effektiva då.

# 8 GO KVANRBY!


RSS 2.0