KVARNBY I DAMLIGAN!



INGA ORD KAN BESKRIVA DEN LYCKA VI KÄNNER NU!!!

Ikväll gäller det! GO GREENS!!!


Lite fina bilder på Kvarnbys damer.


Mycket händer just nu

Veckan har som vanligt varit händelserik. Vi har haft besök av både tidningen GP och Radio P4 på träningarna. GP gjorde ett reportage om hur det kommer sig att det är så många basketspelare med utländsk bakgrund och interjvuade Merima, Daniella och Ana-Laura. Kommer i tidningen på söndag. Johanna och våran lagkapten Maja blev interjvuade om kvalet och det kan man faktiskt lyssna på idag, halv 4 på Radio P4. Så det får ni inte heller missa!

Men viktigaste av allt så har vi såklart fokuserat på matchen emot Umeå. Vi har finslipat lite detaljer ifrån förra mötet och jobbat vidare på vårat försvar och lösa deras press. Nu känns det verkligen som vi kommit in det och det kommer nog inte bli några problem idag. Vi har även övat in 2 nya spelsystem som vi ska testa. Det känns riktigt bra.



Alla i laget är revansch sugna och vi kommer bjuda på en riktigt bra match. Men vi behöver stöd ifrån våran älskade hemmapublik (ni är för övrigt helt underbara ♥).
Ska vi slå nytt publikrekord även i den sista hemma matchen för säsongen? Ikväll kl 19 i Aktiviteten smäller det. Hoppas vi ses där.


Kickan #7


TURN IT UP!

heeyy Alla kvarnby älskare, Matilda här igen! Sorry för att jag är så dåligt på att uppdatera men haft mycket att göra under lovet. Jag har  iaf bett våran Amerikanare Jaqua Williams att göra ett inlägg här i bloggen, hon fick fria händer att skriva. Here it is..
Since coming to Sweden in January and this being my first overseas experience i would have to say it started off rough for me in the beginning i had alot of sleepless nights and not so great days , but slowly everything started to come together. I started to get more comfortable with my surrounds and open up and enjoy the opportunity that i was giving. I would have to say as much as i love snow i think i have seen enough snow to last me for a couple years but the weather is consistently getting better and Im able to see and enjoy Sweden for the beautiful place it is. So far i have enjoyed my time here ,its like i have found a new family in my teammates and coaches. They are great people and have went out of their way to make this experience very enjoyable for me and for that i am very thankful. With just a couple more games left the only word that comes to mind is "Win" and that is why we practice so hard everyday so that we can go out and win ball games but like i said before i have really been enjoying myself i think Sweden is a great place once you get use to everything / Jaqua
Hon har verkligen hjälpt oss jätte mycket, hennes kvickhet och styrka i sina avslut är precis vad vi behöver, Hon och Petra gör ett fantastiskt jobb, bra jobbat!:)
På onsdag möter Umeå hemma, de vann förra matchen mot oss med 2 poäng och det kommer absolut inte hända igen, Go kvarnby!
Kom och Heja fram oss till ennu en seger!
Matilda #5

Wohhooo!

Igår kväll spelade vi våran tredje kvalmatch mot Brahe basket vilket gick susen. Vi vann matchen med 66-59. Jag tror att nerverna var och spökade hos alla kvarnbyiter dels för att matchen var soppas viktigt att vinna men också för att Brahe vunnit sina matcher i kvalet med ganska stor marginal. Trots dessa jobbiga nerver visar vi vart vi hör hemma och hur bra vi kan vara. Jag måste ge credit för vårat defence igår, det var bomb bra under vissa sekvenser i matchen. Tyckte vi skötte oss riktigt bra igår. Jag har ennu inte varit med på en match där vi förlorat och hoppas jag inte behöver det heller, för känslan och lyckan man känner när man vunnit en match är galen. Publikens rop, allas skratt och leende, alla hoppas och skuttar och bara flippar ur, så jäkla skön känsla!
Vägen dit ät tuff, men resultatet man får är värt det!
Vi fortsätter som vanligt med träning och förberedelser inför nästa match mot Umeå hemma!
Kom och Heja fram oss till ennu i seger!
Go Kvarnby!
#5 maaatilda


Inför matchen

Efter att vi varit tränings fria under fredag och lördag för att ha lite påsk firande drog vi igång med träningarna i söndags. Då vår vanliga hall var stängd fick vi träna i en annan hall men det gick bra ändå. I söndags tränade vi mycket på vårt försvar, speciellt hur vi ska försvara attacker mot korgen. Brahe som vi möter i morgon är ett lag som gillar att attackera mot korg och röra sig mycket på plan och då är det viktigt att vi hänger med i fötterna och vet hur vi ska göra för att stoppa detta.
I går fortfsatte vi att träna på försvarsspelet och att boxa ut. Brahe har kvicka spelare som är snabba på att gå in på returer och detta måste vi försöka ändra på. Vi måste hålla koll på vår spelare och hitta henne snabbt när skottet går så att hon inte får springa in och ta en lätt retur. Returer är något vi har haft lite smått problem med under säsongen men det har blivit bättre och i morgon ska vi gå in och göra vårt bästa under korgarna.
I slutet av träningen spelade vi mycket och det var full fart både i anfall och försvar. Det är kul att se att vi blivit så bra samspelta i anfallet. Ikväll tränar vi en sista gång inför matchen i morgon och sen så smäller det. Kom till aktiviteten och se oss ta emot Brahe i vår tredje kvalmatch klockan 19.00. Vi behöver allt stöd vi kan få så ta med vänner och bekanta!

/ #4 Louise

Vinst!

Igår kom första kval segern! Helt underbart att vi vann efter en jämn match mot Järfälla. Både vi och Järfälla var väldigt revansh sugna efter att ha förlorat vår första match i kvalet.
När matchen började var vi taggade på att gå ut och spela vårt spel. Första perioden var jämn och vi klarade av att lösa deras press som de satte upp. Deras försvarsspel varierade mellan man-man och zon och detta hade vi lite problem med i första halvlek. I andra halvlek började vi komma in i det mer och mer och vi klarade av att komma till bra avslut vilket resulterade i att vi kunde göra ett litet ryck. I fjärde perioden drog ifrån med en 10 poängs ledning men detta höll inte så länge. Järfälla kom starkt tillbaka och kunde attackera mot korgen och få skjuta rätt öppna skott. Med 3 minuter kvar av matchen hade vi tappat ledningen till tre poäng. Det började bli lite darrigt då det kändes som en flashback från Umeå matchen men det blev aldrig så. Vi visade att vi hade viljan att vinna och satte i en högre växel. Vårt försvarsspel blev bättre och detta ledde till bra anfall. Detta resulterade i att vi vann matchen med 82 - 71.
Våra guards Ana-Laura och Jacqua gjorde ett riktigt bra jobb med att leda laget och göra det som de är bäst på och inside spelarna visade vad de kan.
Om ni vill läsa lite mer kan ni gå in på www.kvarnbybasket.se där Fredrik Wilén skrivit om matchen.  

Poängplockare: Jacqua Williams 24, Petra Gläser 18, Ana-Laura Rivero 16, Maja Stigert 14, Merima Omerovic 7, Jessica Boström 2, Kristina Linerudt.

Nu blir lite påsk ledigt innan vi drar igång med träningarna för att ta oss an nästa match. Denna spelas nästa vecka, onsdagen den 7 april hemma i Aktiviteten mot Brahe. Hoppas vi ses då!

Vill även önska er alla en trevlig påsk.

/ #4 Louise

RSS 2.0