Vinst!

Igår kom första kval segern! Helt underbart att vi vann efter en jämn match mot Järfälla. Både vi och Järfälla var väldigt revansh sugna efter att ha förlorat vår första match i kvalet.
När matchen började var vi taggade på att gå ut och spela vårt spel. Första perioden var jämn och vi klarade av att lösa deras press som de satte upp. Deras försvarsspel varierade mellan man-man och zon och detta hade vi lite problem med i första halvlek. I andra halvlek började vi komma in i det mer och mer och vi klarade av att komma till bra avslut vilket resulterade i att vi kunde göra ett litet ryck. I fjärde perioden drog ifrån med en 10 poängs ledning men detta höll inte så länge. Järfälla kom starkt tillbaka och kunde attackera mot korgen och få skjuta rätt öppna skott. Med 3 minuter kvar av matchen hade vi tappat ledningen till tre poäng. Det började bli lite darrigt då det kändes som en flashback från Umeå matchen men det blev aldrig så. Vi visade att vi hade viljan att vinna och satte i en högre växel. Vårt försvarsspel blev bättre och detta ledde till bra anfall. Detta resulterade i att vi vann matchen med 82 - 71.
Våra guards Ana-Laura och Jacqua gjorde ett riktigt bra jobb med att leda laget och göra det som de är bäst på och inside spelarna visade vad de kan.

Poängplockare: Jacqua Williams 24, Petra Gläser 18, Ana-Laura Rivero 16, Maja Stigert 14, Merima Omerovic 7, Jessica Boström 2, Kristina Linerudt.

Nu blir lite påsk ledigt innan vi drar igång med träningarna för att ta oss an nästa match. Denna spelas nästa vecka, onsdagen den 7 april hemma i Aktiviteten mot Brahe. Hoppas vi ses då!

Vill även önska er alla en trevlig påsk.