Hejsan alla kära Kvarnbyälskare!


Första gången jag bloggar här och överhuvudtaget så kan väl börja med att presentera mig, Merima, not born men raised i Stockholm men lämnade staden för snart 2 år sen för att komma till goa Göteborg! Jag har spelat basket lite här och var, min moderklubb är Queens 2000 som inte många känner till, efter Queens spelade jag några år i Polisen basket med Klara bl.a  som tyvär har lämnat laget nu. Jag har även spelat en säsong med Visby Ladies men när jag kom så stack coach Johanna till Marbo så det var lite tråkigt att inte få spela med henne! Nog om mig.

Efter en matchfri helg började måndags träningen med en del folk borta, vi var 5 st på träningen ikväll men ändå tyckte jag att träningen var rolig och väl genomförd av alla. Jag hoppas att vi är fler igen på onsdag så att vi kan börja ladda för den viktiga matchen mot Karlstad i helgen!

Imorn spelar Celtics mot Charlotte och vi trogna celtics fans vet att vinst är en självklarhet i det här mötet!

Mer bloggande från mig i veckan, ha en trevlig måndagskväll! 

GO KVARNBY! / # 8

 


Försvar och återigen försvar...

Torsdagar är alltid lite speciella. Vi tränar tidigt med basket i 1½ tim och gym i ca 45 min. Det speciella är väl att alla känns på hugget och man börjar känna av att helgen börjar närma sig. Ja, under veckans träningar har vi tränat på vårt försvar, och vi har tränat intensivt och bra. Så bra att vi förtjänar en extra ledig dag. Vi har nämligen ingen träning ikväll och ingen match på lördag. På söndag är vi tillbaka i hallen för ett träningspass och träningarna är igång som vanligt. Innan vår träning på söndag spelar div 2 tjejerna match hemma mot Borås (kl:12.30, Aktiviteten b-hallen).

Innan jag avslutar mitt bloggande vill jag önska div 2 tjejerna lycka till på matchen och här med passar jag bollen vidare till Merima som ska blogga nästa vecka.

Ha det bra!
/Laura #11

Försvar...

Onsdags träningens fokus låg på lagförsvaret. Innan träningen bestämde Daniella och jag att vi skulle förbi gymmet för att vara lite duktiga och biffa till musklerna lite haha, men det var ett stort misstag. Det var snarare ett misstag att det var ben vi skulle träna för att sedan på träningen i princip bara fokusera på vårt försvar! Oj oj ojjj va seg man var om sina ben, allt gick så mycket långsammare än vanligt och det är inte bra men men... 

På onsdagar brukar vi träna ihop med div 2 tjejerna. Äntligen var vi mer än tio personer på träningen, vilket vi inte har varit på ett tag nu med tanke på dessa influensa tider. Alla tjejer från div 1 laget var på plats men det var två eller tre som tog det lugnt pga smärta lite här och var, men inget allvarligt. Alla är vi på bena snart igen och kan träna till 100 %!! Trots mina sega ben kunde resten av tjejerna i alla fall hålla ett högt tempo på alla övningar och vi körde på som bara den.

Det blir ett kort inlägg idag... skriver ett till imorgon om kvällens träning och planerna inför helgen :)

/Laura #11

Lugn vecka...

Hej hej allihop!! Då var det min tur att skriva... Tyvärr kommer mina blogginlägg förmodligen inte vara så roliga att läsa, men men sånt é livet. Som ni ser på dagens rubrik händer det inte så mycket för oss i laget den här veckan. Vi är spellediga den här helgen men vi kör hårt som vanligt under veckans träningar. Gårdagens träning var mycket intensiv men rolig. Vi var tio personer och vi körde på som vanligt med massa övningar och sedan spel på olika sätt, mycket 3-3 och 4-4. Kickans knä spökade lite så hon fick hoppa av träningen, inte långt efter hoppade Jessica också av efter smärta i höften som hon haft ett bra tag.

Eftersom Patsi inte var med i helgen mot Växjö tänkte jag passa på att berätta lite kort om matchen. Vi möter ett Växjö som kämpar i varje situation och de gav aldrig upp hoppet för att spela sitt bästa. Men vi är bättre som lag, i alla positioner och dessutom har vi en bredare bänk. Det är kul att alla får komma in och lira och samtliga får göra poäng. Dock finns det något i försvaret som vi behöver träna på mer för att vara bättre förberädda om det skulle komma att hända oss igen. Det är inget nytt att vi har många tjejer i laget som är långa och som för det mesta får spela försvar på tjejer i deras egna position. Men vi alla fick i lördags prova på att spela försvar på Växjös all around spelare. De hade inga självklara guards eller centrar så det blev svårt att spela försvar eftersom alla dribblade upp bollen och attakerade från alla möjliga håll. Detta blev självklart inte bara ett problem för våra big guys...vi småknattar fick helt plötsligt spela försvar på en centerposition, vilket är ovant för oss också och vi hamnade i ryggen på våra försvarare. Ja nu vet vi att vi har en del att träna på under kommande veckor: försvar i alla positioner, försöka dra ner på våra turnovers och vinna varje retur.

Nä nu får det va nog med det tråkiga, vi vann trots allt med ca 50 poäng och jag är nöjd med vår insats. I vissa stunder spelade vi jätte bra basket och vi börjar hitta varann mer och mer i laget.

Jag vill passa på att hälsa Matilda Faal välkommen till laget...Matilda kommer tidigare från Varbergs basket och kom till Kvarnby i somras för att utvecklas som basketspelare. Hon började säsongen med att bara spela med Kvarnbys div 2, men har visat att hon vill mer och tog därefter steget till damlaget. Matilda är den tjejen som kan få alla att skratta, hon kommer alltid till träningen med ett leende på läpparna och det bara lyser om henne! VÄLKOMMEN till Kvarnby Matilda!!

Ha det gött!
Laura #11

Vinst!

Det blev en storseger mot växjö. Jag var ju som sagt inte på plats men såhär skriver Fredrik Wilén om matchen:

Kvarnbys damlag besegrade Växjö med 96-45 på lördagseftermiddagen.
Rubina var hemma i Göteborg med en seg förkylning och Patricia (skadad och tentaskrvining). Glädjande att Merima var tillbaka i laguppställningen.
 
Växjö har haft en väldigt tuff start på serien, men de spelar med mycket energi så en seger är inte så långt borta.
 
Igår var det en match där alla spelare fick gott om speltid och alla tog för sig på ett bra sätt. Alla spelare gjorde poäng och i vår game plan pratade vi om att vända spelet snabbt och med god organisation, vara aktiva i returtagningen och inte släppa till några scoring runs. Vi lyckades med de mål vi satt upp och att få vinna med 51 poäng hör ju inte till vanligheten och är då lite extra kul för spelarna.
 
Våra insidespelare fortsätter utveckla sitt samspel, oerhört kul att se. Andra positiva signaler var rörelsen i anfall och det sätt som våra guards hittar öppningar i offensiv transition. Vi har situationer som behöver förbättras; för mycket turn-overs och en del defensiva situationer som vi går fel i under den fjärde perioden vilket resulterar i att vi ger Växjö ett par öppna skott som de sätter. Nu har vi spelledigt nästa helg innan det är dags för en serie tuffa matcher med Karlstad (h), Arvika (b) och Malbas (h) innan vi går på julledigt. Lagen vi nu skall möta har alla spelat bra under hösten och tillhör toppen av serien. Nu fokuserar vi på de tre matcherna framför oss och ser till att fortsätta träna med kvalitet och hög intensitet.
 
 
45-96 (7-23, 12-26, 9-21, 17-26)
Poängplockare: Maja 22, Jessica 14, Kickan 13, Enna 12, Merima 11, Laura 10, Lousie 6, Ida 3, Matilda 3, Daniella 2
 
Go Kvarnby!

Grymt med en storseger!! Eller gött mos som Fredrik brukar säga! :P

För div2 tjejerna blev det tyvärr förlust med 8p mot Sätila. Det var en jämn match men på slutet lyckades vi inte riktigt stå emot deras två stora insidespelare samtidigt som vi inte fick många avblåsningar till våran fördel. Jag är helt övertygad om att vi tar dem nästa gång!

Denna veckan är det Laura som bloggar, så jag tackar för mig, vi ses i Aktiviteten!

GO KVARNBY!

Patricia #10

Hej igen.

Sista träningen innan match är nu avklarad. Vi körde ett ganska lugnt pass där vi bland annat gick igenom våra set-spel och sköt.

Vi brukar prata om att hålla våra motståndare på så lite poäng som möjligt och det kommer även att gälla imorgon.  Innan förra matchen pratade vi om att vi inte ville att våra motståndare skulle få några "scoringruns", men det fick dom. Denna match ska vi se till att det inte blir så.

Returer är sjukt viktigt i en basketmatch. Tar vi flest returer har vi störst chans att stoppa i flest bollar i korgen, ganska simpelt. Vi är seriens längsta lag, vi har spelare som kan göra jobbet under korgarna, och vi har spelare utifrån perimetern som är hungriga efter bollen, så det borde ju egentligen inte vara något problem.

Vi pratade också om vikten av att inte underskatta, vi vet att vi hör hemma i toppen av tabellen men för det ska vi inte börja slarva. Vi ska följa våran "gameplan" och spela vårat spel i vårat tempo.

Jag skriver tenta imorgon (spansk grammatik, wish me luck!) och kommer inte kunna följa med till Växjö men jag hoppas att jag får en uppdatering i halvlek och ett samtal direkt efter matchen med ett härligt resultat :) 

En liten parentes. På söndag spelar Kvarnbys div2 tjejer match i Sätila och jag kommer denna gång att följa med som coach. Det ska bli riktigt roligt. Jag vet inte speciellt mycket om laget vi möter men jag vet att det kommer att bli en tuff match och att vi måste vara på tårna för att ta hem en Kvarnbyvinst till Mölndal.


Folk klagade lite på min förra superflashiga glitterbild så jag tänkte istället lägga in en lite mer sofistikerad black and white bild så alla blir nöjda :)

Förlåt för sen uppdatering, jag är en nattmänniska =)



GO KVARNBY!


Patricia #10



Holaaaa

Patricia här, ja ni vet hon vänsterhänta halvspanska tjejen som är kortast i kvarnbys damlag? Nu är det min vecka här på bloggen, jag får alltså skriva om precis vad jag vill som rör laget, hmm where to start?

Jag kanske ska börja med att berätta hur skönt det känns att det gått så bra för oss såhär i början av säsongen, det ger så mycket styrka och energi till laget. Men jag vill ändå tillägga att vi har en del kvar innan vi är på den nivå vi vet att vi kan vara på.

På lördag spelar vi mot Växjö. Ett lag som hittils inte vunnit någon match. Vi har pratat under veckan om att vi måste lära oss att kunna vinna på beställning. Vi vet att vi är ett bättre lag och att vi ska vinna, sen är det upp till oss hur vi vill att matchbilden ska se ut.

Som det skrivits om tidigare här i bloggen så är jag skadad. På försäsongslägret i Ängelholm drog jag på mig en muskelbristning i baksida lår och den har inte gett med sig förän nu. Det är sjukt kul att kunna träna igen men det dröjer ett tag till innan jag kan träna fullt ut och lira. Men snaaart :)

Jag uppdaterar er en sväng till innan matchen så jag hoppas att ni håller er i närheten. 

GO KVARNBY! 

Patricia, Patsi, Pattis #10


 


Så gött med en till vinst!

Som ni kanske redan hört eller läst så vann vi ännu en match i lördags mot Norrköping. Så himla gött!

Matchreferat från coach har ni här:

Kvarnbys damer kom idag till spel efter en vecka som förmodligen många basketlag upplever så här års. Flertal spelare borta av olika anledningar och sparsamt med folk på träningarna. Vi har gnuggat på med vår spelidé och försökt få mer fart på bollen. Vid dagens match saknade vi Merima (familjeskäl), Patricia (skadad) och Klara (på plats och hejade, men lämnar laget imorgon för arbete i Stockholm). Dessutom stort frågetecken kring Rubina som inte tränat med laget på hela veckan på grund av knäproblem (läkarundersökning i början av nästa vecka) och Jessica har en höft som spökar. Efter uppvärmningen beslutade Rubina att spela. I snacket inför matchen förtydligade vi den game plan som vikommit överrens om under veckan. Tre punkter satte vi fokus på. Vi nådde två av dem, den tredje tar vi med oss till nästa match.

Norrköping har flera intressanta spelare och spelar med en oerhörd fart och stor rörlighet i sitt offensiva spel. Laget är välcoachat och leds av välmeriterade Michael Lager. Norrköping flög ur startblocken och satsade hårt på sin offensiva transition. Vi spelade bra offensivt och hittade en bra variation i vårt offensiva spel. Mycket avslut inside efter bra samspel, tyvärr inte den utdelning vi hoppats på, men oerhört kul att se samspelet utvecklas allt mer. Defensivt växte vi oss in i matchen och har i andra perioden fått grepp om Norrköpings spel och lyckas hålla dem på åtta poäng. Ledning 29-22 i halvtid. Vi följer vår game plan på ett bra sätt och det är roligt att flertal spelare kliver fram då andra saknas eller går färre minuter än tidigare. 

I den tredje perioden ändrar vi vårt försvarsspel en hel del och är lyckosamma med detta. Tyvärr stukar Enna foten efter en minut i den tredje perioden. Med Enna borta från matchen blir vi betydligt kortare och andra får stiga fram. Maja och Jessica svarar upp i den andra halvleken och spelar stabilt! Vi får även mer utdelning av vårt offensiva transitionspel vilket är ett bra komplement till vårt 5-5-spel i tredje och fjärde perioden. 
Att vi klarar av att utveckla vårt offensiva transitionspel är något som vi fokuserat på under en längre tid och då är det extra kul med den utdelning vi har i andra halvlek.

Idag är det ett flertal spelare som kliver fram, vilket märks på speltiden, och vinsten grundas i att vi håller samman vårt spel över fyra perioder. En stark laginsats och ett flertal bra individuella prestationer. Tillbaka till träningsgolvet på måndag och fortsätta utveckla spelet.

70-58 (16-14, 13-8, 19-13, 22-23).

Poängplockare: Ana-Laura 17, Jessica 13, Maja 11, Rubina 8, Kickan 7, Enna 6, Louise 5, Daniella 3.


Vill bara tillägga att det är alltid lika kul när alla spelare får chansen att spela, vilket alla fick i lördags.
Nu tar vi Växjö till helgen också!

Helt ärligt, Kvarnby är bäst!
Ha det gött, Ida #9.



Nu kör vi tjejer!

Först vill jag bara säga att det verkligen är jättetråkigt att Klara ska åka ifrån oss. Självklart förstår vi hennes prioriteringar men helst skulle vi ju vilja ha kvar henne här hos oss. Men vi kan inte göra så mycket annat än att säga lycka till och hoppas att allt löser sig. Vi kommer sakna dig både på träningar och matcher!

På lördag kommer, som sagt, Norrköping på besök. Självklart är vårt mål även den här gången att göra flest poäng och vinna matchen. Men vi vill även hålla Norrköping på så lite poäng som möjligt. Vårt mål brukar alltid vara att hålla motståndarlaget på 40 poäng och jag är säker på att vi kan lyckas med det så länge vi spelar ett bra försvar. Ett sådant försvar vi har visat i en del av våra tidigare matcher.
Så kom och heja på oss imorgon. 16.15 i Aktiviteten!

Nu ska vi strax träna sista gången inför matchen imorgon.
Nu gör vi en bra träning idag och kör järnet imorgon, tjejer!
Go Kvarnby!

Ida #9.

"Gästinlägg"

Förlåt Ida, men jag måste sno lite av dina "15 minutes of fame" här på bloggen.
Klara här, och det här ska bli ett peppande inlägg.
Varför?
För att jag är helt säker på att Kvarnbys Damlag kommer
att höra mig skrika från läktaren vid kvalet till ligan i vår.
Inte för att jag jättegärna vill vara på läktaren - det är endast en
anledning till valet jag gjorde, att överleva.
Utan jobb i Göteborg, men med jobb i Stockholm, så var jag tvungen att
prioritera ett hållbart liv.
Så, Kvarnbys Damlag, here we go;

Ni ska ha viljan att spela som ett lag,
att alltid hitta lösningar för varandra.
Ni ska sträva efter att alltid kunna passa
den där perfekta passen, röra er i det mönstret
som gör så att er medspelare får ett fritt läge,
sätta en fantastisk screen, för att sedan röra er mot
korgen och alltid (ALLTID) lägga i bollen i korgen.
Att spela basket ska alltid vara något roligt,
något som ni gör för varandra, men glöm aldrig
bort att göra det för er själva också.
Hur kan man annars tillföra något till ett lagspel?
Jag vet att ni kommer att ha hjärtat till laget,
viljan till spelet, kärleken till att vinna.
Hur säger man på spanska?
Querer es poder.
Att vilja är att kunna.

Ni är fantastiska individer, allihopa!
Ni har alla förutsättningar för att kunna lyckas.
Jag önskar er all lycka, både på och utanför planen!
Vi ses i baskethall framöver.
Och! Jag blir enastående ledsen om jag inte får se er i kvalet
i vår, och då är man fan ledsen på riktigt!
All kärlek till er!
Och Johanna, du är en fantastisk coach som verkligen ger allt till
dina spelare. Det är helt galet. Vad jag vet så är det du som sett
till att laget är där de är idag, på bara 1,5 år. Det är något som
inte många skulle kunna lyckas med. Du ska vara stolt över dig själv.
(Fredrik, du är bra du också. ;) En riktig klippa faktiskt!)

Ny vecka.

Ny vecka, nya träningar och ny match till helgen. Allt är som det ska vara helt enkelt.

Till helgen möter vi Norrköping, på hemmaplan. De har tidigare spelat fyra matcher. En vinst och tre förluster och går allt som planerat ska Norrköping inte ha mer än två poäng efter helgen.

Idag är det vår vilodag. Då alla andra tar vara på tiden genom att antingen plugga, jobba eller umgås med sin vänner. Så är jag säker på att Ana sitter hemma och myser med sina invandrarstrumpor. Eller vad tror ni?

Ha det gött,
Ida #9.

Vinst efter förlängning

Som ni kanske redan hört blev det en riktig rysare igår. Vi låg under större delen av matchen men tog ikapp i sista sekund, tog oss till förlängning och vann till slut. Läs mer detaljerat om matchen på våran hemsida: http://www.kvarnbybasket.se





Det är som sagt en laginsats som gjorde att vi vände och vann. Men jag vill ändå utpeka några spelare lite extra som höjde sig när vi verkligen behövde det.

Ana-Laura Rivero
Lagets MVP. Hon visar ännu en gång hur viktigt hon är för laget. Hennes rutinerade spel var avgörande i matchen.

Maja Stigert
12 viktiga poäng ifrån hennes sida. Hon tog bollen till korgen i precis rätta lägen. Det var hon som tog oss till förlängning.

Rubina Banfield 
Med sitt grymma skytte (gjorde 20 poäng igår) gav hon oss gnistan tillbaka och laget fick mer energi i försvaret.

Jessica Boström
Vilken kämpe säger jag bara. Hon gav allt i alla situation och kämpade stenhårt under båda korgarna. Riktigt roligt att se.

Måste säga att det var den skönaste vinsten hittills. Den kan vi leva på länge.. tills på lördag då vi möter Norrköping på hemmaplan. Då ska vi krossa! ;)

Kickan #7

Inför matchen

 





Imorgon är det åter igen matchdags. Jag tror att vi alla är rätt spelsugna nu när vi haft en spelledig helg. Vi möter Marks BG på borta plan vid 15 tiden. Marks består av unga spelare och med någon dubbling ifrån damligan. Jag vet inte riktigt hur deras lag ser ut i år, men dom brukar vara ett energiskt lag med högt tempo över hela planen. Påminner lite om Sandas spelstil. Om man tittar på deras lagstatestik så utmärker sig en spelare lite mer än dom andra: Hanna Brändmark har med sina 3 matcher spelade, snittat 17p och 34 minuter per match. Hon är en av dom vi får hålla ett litet extra öga på imorgon. Men jag är inte speciellt orolig. Vi har haft riktigt bra träningar nu i veckan och igår fortsatte vi med vårat lag försvar, vilket är ett av våra starka vapen.
Uppdaterar mer om matchen på söndag.

I hopp om en 5:e seger!
Kickan #7

 


Inte bara basket

Min bloggvecka nu! :) Kickan här.
Tänkte uppdatera lite om veckan som varit. Vi hade som sagt brottningsfys på fredagen då den vanliga träningen var inställd. Men det var inte allt vi gjorde. Vi jobbade också ihop lite pengar genom att bygga kattburar för en kattutställning på torsdagen och söndagen. Ganska tungt jobb, men när alla hjälptes åt gick det fort. Och vad gör man inte för våra nya shooting jackets? Vad tycks?



Denna veckan har vi mest tränat på våra system. Finslipat varje detalj och lärt oss ett, för mig nygammalt system som vi hade förra året: 33. Ett system som funkar riktigt bra. Det är nog inte bara vi som gillar det. Senast vi mötte Helsingborg på försäsongen så fick vi möta just det systemet. Fast dom hade döpt om det till fist.
Men nu ska jag packa till träningen. Idag är det dusch-dag!

Kickan #7


Brottningsträning live


Brottningsträning live


Brottningsträning live


Brottningsträning live


Brottning live


Bilder från brottningen

Ja ni fattar vad det handlar om brottning och rejäla tag.















                         

RSS 2.0