Blåsig dag på Gotland

Efter några soliga och fina dagar på ön har det idag blåst ordentligt. Idag har jag därför passat på och tvinga mig och min kamrat Mikaela att planera. Javisst hon har fått hjälpa till, mentalt stöd och en riktig korrekturläsare. Dessutom har en hon ju en gedigen erfarenhet så bra att bolla ideer med...om man hade några;)
Ibland är det verkligen så att hjärnan står still...ja iallafall min. Nog bäst jag pratar för mig själv. Idag har jag iallfall fått iordning en grovplanering över kommande upptaktsläger. Jag har också fått en träningsmatch inbokad under samma läger. Så snart kommer ett utskick till de tjejer som får deltaga.

Nu väntar konsert med smaklösa, en riktigt gotländsk klassiker...ni som inte vet vad det är kolla upp dem på you tube..=)

http://www.youtube.com/watch?v=fUkTsnCbsxI

/Johanna

Snart drar vi igång!

Kickan här, eller Kristina som jag egentligen heter fast ingen i basketvärlden säger.
Min sommar träning har hittills gått bra. Ända fram till denna veckan som mest har bestått av vila då min hals har varit dålig. Tog en liten mini semester ner till Laholm där jag hade planerat att ta ett löp-pass på den 1 mil långa stranden. Det var tråkigt att få missa det.

Man känner verkligen att det börjar dra ihop sig nu. Matchprogrammet har kommit ut och jag har redan börjat skriva in ledighetslappar till jobbet.
Min mamma som är ett stort basketfan och Kvarnby support såg förtvivlat att hon skulle få vänta ända fram till den 10 oktober till den första hemma matchen. Men lugn mamma (för jag vet att du läser det här) vi kommer säkert ha träningsmatcher och kanske DM innan det, eller hur Johanna? :)

Vi ses om 3 veckor!
Kickan #7


Exklusivt från Stockholm

Jag tänkte dra en kort presentation av mig själv,
då jag är relativt ny i både Göteborg och Kvarnby basket.
Jag heter Klara Brander och är född 1987,
jag har under ett par månader i våras tränat med Kvarnby,
och skrev på kontrakt för säsongen 09/10 för lite mer än en månad
sedan.

Jag har haft hela min basketuppfostran i Polisen basket,
dvs i ungefär 13 år. Senaste året fick jag även äran
att agera lagkapten för Polisens damlag, vilket var väldigt roligt.

Det här är, med andra ord, första gången någonsin som jag spelar
i en annan klubb, i ett helt nytt lag, med en helt ny coach samt nya lagkamrater
(bortsett från Merima som jag har spelat med innan).
Men hittills är det bara en positiv upplevelse.
Tjejerna i laget är guld värda, klubben har fantastiska individer och
det är en riktigt bra coach (smöra=mer speltid? ;) ).

Jag tror, som så många andra, att detta kommer att bli en fantastisk säsong.
Det är väldigt kul att få vara med i något där man är fruktansvärt seriös och där
alla verkligen verkar tro på det vi vill göra.
Att jag dessutom kommer att bo med två tjejer i laget, Patricia och Carro, gör
att jag bara ser fram emot den här hösten ännu mer!

Nu har vi spelare, coach, klubb, sponsorer och allt annat som hör till på
vår sida - nu är det bara att se till så att publiken befinner sig i Aktiviteten under
säsongen också. För Kvarnbys damlag kommer ge er blod, svett och tårar under
säsongen 09/10.

Vi ses i hallen!!


En liten men skön trupp på hedens basketplan



Annorlunda sommar!

Tja!
Maja här :) 
Nu var det min tur att skriva ett inlägg i den här grymma bloggen! 
Till skillnad från resten av spelarna i laget så har min sommar hittills inte präglats av stenhårda löppass utan av tråååkig rehab av min axel. Det är första sommaren på flera år som jag inte har varit ute och sprungit var och varannan dag vilket känns konstigt. Det är ju nu jag ska jobba på att komma i form, istället har jag nog gjort 10 000 olika rep. i dragapparat och jag spyr snart på mitt gummiband hemma.
Men hur trist det än är så ger det faktiskt resultat och målet att vara tillbaka till säsongsstart känns inte långt borta! :D
När jag hör om våra fina nyförvärv blir jag dessutom extra sugen och laddad på att komma igång med träningarna igen och även U18 tjejernas EM brons har gett mig extra energi! Dom visar verkligen att Sverige är ett land att räkna med!

Men för att återkomma till Kvarnby och kommande säsong så känns det väldigt positivt. Vi är ett jättehärligt gäng som trivs grymt bra ihop och jag tror att alla i laget kommer att utvecklas enormt mycket nu när konkurrensen om platserna hårdnar samtidigt som vi har mer rutin än förra säsongen. Detta, tillsammans med hård träning, tror jag kommer göra oss till ett av lagen att räkna med i Div 1 i år!        

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer för jag ska dra till jobbet och sälja glass till alla på Liseberg!

Ikväll blir det nog basket på Heden, känns hur kul som helst att kunna spela lite igen och förhoppningsvis kan jag få träningsvärk jag med!


Maja Stigert
#15

GRATTIS SVERIGE TILL BRONS I DU18 EM!!!

Tjaaa! Fan vad härligt med vinst för Sverige i matchen om tredjepris och vilken härlig match, speciellt andra halvlek!

Det är iaf Patricia #6 som har fått i uppgift att skriva denna gång, fast ni kanske känner igen mig mer som Pattis eller Patsi som är mitt senaste smeknamn ;) det verkar som att coach Johanna gillar att hitta på nya namn till de flesta i laget ;D

Jag är iaf hemma i Sundsvall på lite semester, det har hittils varit en väldigt annorlunda semester för mig då jag alltid annars brukar vara i mitt andra hemland Spanien största delen av sommaren.

Självklart så är det rätt trist o vara hemma i regniga Sverige när jag istället hade kunnat legat på stranden i Spanien men jag ser ändå positiva saker med att vara kvar här, träningen t.ex., det är mycket lättare att dra ut o springa i detta lite halvkyliga väder än i 40 graders hetta, så det är i princip det jag gör om dagarna, tränar... och jag måste faktiskt hålla med Daniella om att det är ganska tuffa löppass vi har i programmet vi fick av Johanna och det leder såklart till feeeeet träningsvärk, men det är kuuuuuuul och jäkligt skönt när man känner att formen börjar hitta tillbaka!!

Jag hoppas att ni är redo för oss, för säsongen 09-10 är våran säsong! ;)

Nu ska jag fortsätta kolla på EM finalen där Spanien leder i halvlek mot Frankrike med 27-26

Vamos España ;)

Svettig sommar

Heej Daniella här, en av de grymma spelarna i Kvarnbys underbara trupp :)
Nu har snart halva ledigheten från träningarna med laget passerat och det känns skönt att veta att det bara är en liten stund kvar tills vi kan börja träna basket tillsammans igen. Under ledigheten hav vi fått ett program som vi ska följa av Johanna, detta skulle vara lätt enligt henne men aa vad ska man säga, det gick ju inte att gå efter man kört löpningen! Under de veckor vi har haft ledigt har jag varit ute och sprungit enligt de "lätta" programmet, jag har varit o simmat med Nibia och Laura och gymmat nästan varje dag med Maja (idag spinnade vi också, det var ju inte svett fritt!). Under min lediga tid har jag haft träningsverk ungefär 90% av tiden, men det är värt det. Jag är lite av en träningsnarkoman med så det är ok för mig :D
Jag längtar verkligen tills vi kan börja träna med laget igen och tills säsongen börjar. Förra året var ett underbart år som vi hade tillsammans och det vet jag att vi får uppleva iår igen.
Det känns verkligen som att denna säsong kommer bli grym för oss! Truppen vi har är grym och jag tror jätte mycket på oss!
Frusen buss med mycket kärlek

Kom och heja på oss när vi rockar loss på planen !

Daniella Eriksson #13

Det kommer mera...

Ikväll var jag och min f.d. lagkamrat Mikaela (f.d. landslagsspelare för övrigt) i Södertälje och såg en ny match under pågående U18-EM. Sverige har gjort ett starkt EM hittills, ikväll var det kvartsfinal mot basketlandet Litauen. Sverige öppnade vrålstarkt, rörligt anfallsspel och en storspelande Cleopatra Forsman. Där har alla Sveriges yngre basketförmågor något att se upp till. För övrigt blev det svensk seger 79-60 och imorgon väntar semifinal mot Spanien. Med andra ord får semestern på Gotland vänta en dag till.

Men det händer andra roliga saker också. Idag har jag fått ett positivt besked och en ny spelare har tackat ja till att spela för Kvarnby Basket! Låt mig presentera 1.83 cm långa forwarden Caroline Bergsten. Caroline kommer närmast från Damligaklubben Sundsvall Saints där hon har ingått i truppen de tre senaste säsongerna. Caroline är en tjej med skinn på näsan och är en hårdarbetande spelare som liksom övriga truppen passar bra in i våran verksamhet. Hon ser sin snabbhet och sitt skytte i kombination med en "redig" vinnarskalle som sina främsta vapen.



Välkommen till gänget Carro!

/Coach Johanna

Svensk seger och ett par nyförvärv!!

Detta inlägg skrivs från ett fullständigt regnpiskande Stockholm. Igår såg jag Sverigen besegra Belgien i U-18 EM i södertälje. En seg första halva av matchen, ordentligt underläge..blev taggning och vändning efter paus. Heja Sverige!! Nu väntar kvartsfinal för de svenska tjejerna mot Litauen på fredagkväll.

Jaha det har hänt roliga saker i klubben och med damlaget. Den ena faktiskt för ett bra tag sen, det andra blev klart igår.
Två stycken väldigt intressanta spelare ska i år vara med i vårt division1 lag!!

Första nyförvärvet heter Merima Omerovic är född -87 och har förflutet i ungdomslandslag och kommer i från stockholm. Hon har hunnit att testa på spel i ligan och bor nu i Mölndal!! Med sin erfarenhet, sin personlighet, sin längd och sin touch kommer hon bli en fin fin tillgång för Kvarnby! Välkommen Merima säger jag igen!!

Thumbnail

Andra nya spelaren heter Enna Handen är född -89 ursprungligen från Högsbo. En mycket spännande spelare som senaste året spelade i Canada. Enna har höga ambitioner med sin basket och det passar väl in i våran verksamhet. Enna  kommer att se till att vi kan få en ytterligare dimension i vårat spel och att konkurrensen på träningarna blir stenhård. Välkommen till Kvarnby Enna!!

/Johanna

Frekvensstege


Hopp över häckar


Uppvärmning med medicinboll


Premiär

Ja inte match premiär, det får vänta ett tag till...Först ska bitar ramla på plats och formen slipas.
Men premiär för en Kvarnby Basket blogg.(trumvirvel) Det tjejerna ej vet är att jag tänker att dem ska få hjälpas åt att blogga här. Så att alla kan få en klar och tydlig inblick i våran verksamhet. Beskrivningar från matcher, träningar, känslor, tankar etc ska ni kunna följa med på våra resor i Basketettan.
Under maj och juni månad så har laget tränat ihop. Det har varit både träning i hall och utomhus träning. Tjejerna har sprungit korta intervaller, sprungit i kyrkbacken och trappor, använts sig av frekvensstege och har numera mardrömmar om Safjället (det har för övrigt coach med som bara promenerar upp för att hålla i träningen) kört styrka med kroppen, och hoppat häckar.

/ Coach Johanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0