Debut för mig!

Hej alla bloggläsare! Rookien Louise här som skriver sitt första inlägg. Jag är ny i division 1 laget men är fostrad i Kvarnby och har nu fått chansen att ta steget upp till division 1. Igår var det alltså min första division 1 match som jag var uttagen till och det var borta mot nykomlingarna Malbas. Vi visste inte så mycket hur matchen skulle bli eftersom Malbas kommit upp från division 2. Det vi visste var att Malbas säkert ville spela snabbt och pressa, vilket de även gjorde! I början hade vi problem med vårat försvar vilket gjorde att de kunde göra lätta poäng mot oss. Vi kom sedan in i spelet och började komma gång. Med tanke på att det var min första match med division 1 hade jag inte riktigt tänkt mig att få spela så mycket som jag fick. Det kom som en liten chock när Johanna pekade på mig i mitten av tredje periden och sa "Louise, byte!". Då det var min debut match i nya, snygga dräkter i division 1 så skulle man tro att jag var väldigt nervös, speciellt när jag kom in i ett väldigt jämt skede under matchen, men jag hann aldrig bli det utan det var bara att gå in på planen och göra mitt bästa. Det var samtidigt kul när hon sa mitt namn för jag var väldigt sugen på att spela och speciellt när det var så spännande. Jag gick in, gjorde mitt bästa och det gav resultat.
Jag är väldigt glad att jag fått chansen att få spela i division 1 för det är så kul att spela basket, speciellt när man måste kämpa mera under matcherna men framför allt för att tjejerna i division 1 är ett så härligt gäng! Jag är även yngst i laget men är ändå en i gänget.
Nu är det bara att träna hårt inför borta matchen på söndag mot Karlstad och ge järnet :)

// Rookien Louise ;)

Höga berg och djupa dalar

Så var seriepremiären avstökad, skönt att vara igång på riktigt och skönt att ta med en seger hem. För ja.. det gjorde vi, men efter att ha haft höga berg och djupa dalar. Det var nämligen en svajig match och inte alls en självklar seger om nu någon trodde det skulle vara så. För att få er att förstå karaktären på matchen får ni här matchen i lite siffror.

1:a perioden efter 3 min har Malbas gjort 9-2 (perioden slutar 19-13)

2:a perioden efter 7 minuter har Kvarnby gjort 11-0 (perioden slutar 5-18)

3.a perioden efter 4 minuter har Malbas gjort 10-0 (perioden slutar 18-14)

4:a perioden efter 5 minuter har Kvarnby gjort 9-2 (perioden slutar 8-16)

Om jag ska berätta mer om hur det såg ut så ska jag säga att det var en match där vi hade svårt att få kontroll i försvaret. Vi kom egentligen fel från början av försvaret, vi hade svårt att hitta våra spelare vilket medförde direkta bekymmer vid positionering, roteringar, utblockeringar etc.  Malbas spelar fräckt och är väldigt orädda i offensiven och vi har allra svårast med deras kortare spelare som raskt attackerar rakt igenom vårat defense. Det är nu några spelare steppar upp och gör punktinsatser som får igång laget. Klara har ett alldeles utmärkt byte, med tufft 1-1 försvar, aktiv returtagning och slänger dessutom i en viktig trea. Louise (div1 debut)har ett långt byte där hon går in och drar ner tempot på Malbas guard genom att lira försvar på henne över hela banan.  Hon tvingar henne till vändningar som gör att hon har svårare att se spelet och fördela passningarna framåt. Rubina som idag gjorde debut för oss visar att hon är att räkna med både offensivt och defensivt. Men framför allt hjälpte hon Laura som får dra ett tungt lass just nu i avsaknad av Patsi. Många spelare är som rubriken idag även individuellt, med andra ord de varvar kanon insatser med insatser av för låg nivå. Merima visar bra skytte, Maja visar en riktig fighting spirit. Lauras passningar är ibland riktig magi..

Som ni märker har jag väldigt svårt att sortera tankarna då jag skriver detta, risar och rosar men kommer ingenvart. Vill ändå avsluta med att säga att jag känner en skön känsla i kroppen och det gör jag för att jag får vara coach för ett gäng med så bra tjejer! Nu är det fokus på träningarna i veckan. Ett extra tack till Fredrik för all hjälp jag får.

GO KVARNBY!!

/Coach

Slutresultat: 50-61

Poängplockare i Kvarnby: Merima 18, Rubina 16, Maja 14,Laura 4, Enna 4,Klara 3, Daniella 2

Tilläggsinfo:Kan tillägga att vi spelade i Borgarskolans sporthall som precis fått nytt golv, med de nya linjerna för 3-sekunders och 3-poängslinjen.  3-sekunders har en liten annan form (rakare) och 3-p linjen flyttas ut en halvmeter. Lite humor var det i det hela idag, trots att alla visste att det var den inre linjen som gällde så envisades alla med att skjuta NBA-treor. Gissa om alla sköt kort. Tom domaren påtalade

      - Vet dina tjejer om att det är den inre linjen som gäller.

Svaret är JA vad hjälpte det.  Så  här ska det vara i alla hallar så småningom så kanske lika bra vi vänjer oss!

Lite annat rolig var att Malbas givetvis nu ville vara rädda om sitt fina golv. Så de 56 personerna  i publiken var antingen ”barstrump” eller hade blå ”tosslor”  (Kan ju se ännu roligare ut med mer publik.)

Kvarnby spelade idag match i dem nya matchställen, tjusiga som bara den. Svarta med gulgrön revär/detaljer.

Mindre roligt var att jag precis som förra årets premiär varken fick med mig statistik eller dvd skiva hem. Jag tycker att det borde hållas kurser för klubbarna i detta (oss också), det är ju ingen självklarhet att man kan tekniska ting som att filma bränna etc. Men alla bör lära sig, det tycker jag iallafall!!



Så var det snart dags för den efterlängtade seriepremiären

Årets seriepremiär är spännande på fler sätt än ett. 

1.       Vi möter en av seriens två nykomlingar Malbas

2.       Vi har längtat efter att få komma igång, men är vi redo?

3.       Kommer vi kunna utnyttja lagets styrkor på det sätt vi vill?

Tankarna är många som sig bör, men jag känner en trygghet hos laget vilket känns bra för mig som coach. Spelarna börjar hitta sina roller och det känns som om många spelare kan bidra både offensivt och defensivt. Det är en annan jämnhet i laget i år och det är stor konkurrens om platserna på banan. Nu är det spelarnas form som avgör vilka som spelar.  De två sista veckornas träningar har bestått utav försvar och massa spel för att nöta mönster och speltänk.  Då laget är som jag ovan beskriver gäller det nu att hitta andra saker som t ex vilka spelare som passar extra bra tillsammans vilka spelare ger det extra i försvaret etc.  Jag känner mig väldigt positiv och spelet har sett bra ut.

Vad vet jag om Malbas då? Jag tycker nog mig ”tro” mer än vad jag egentligen vet. Med det menar jag att det jag vet baserar jag på saker jag hört och inte sett! Jag tror att vi kommer möta ett hungrigt lag med unga spelare. De coachas av mycket rutinerade Lennart Grundel. Hans lag brukar speglas av en stor intensitet i sitt spel, gärna med mycket fart och press i försvaret. Bland spelarna finns en av Sveriges stora talanger Paulina Hersler född -94 som säkerligen redan i år kommer att vara en obehaglig överraskning för de flesta av spelarna i Div. 1 södra. Malbas har träningsspelat mot Helsingborg  (liksom vi under försäsongen) och gjort det med jämna resultat.

Jag ser fram emot seriepremiären och trippen ner till Malmö och hälsar Malbas välkomna till serien

Bilderna nedan är tagna från då vi gymar på sportlife.




Välkommen Rubina

Rubriken låter nästan som en sådan där nyföddannons. Men syftar till spelaren Rubina som nu är välkommen som ny spelare i Kvarnbys Div. 1 lag. Rubina kommer ifrån Högsbo som ju tyvärr i år valt att dra ur sitt lag ur serien. Rubina är sisten in i laget och tog själv kontakt med oss och har sen fått chansen att träna sig till en plats vilken hon gjort på ett bra sätt.


Patsi fortfarande skadad

Vår guard Patricia ådrog sig oturligt en bristning i låret under upptaktslägret i Ängelholm. Den har vägrat ge med sig trots både vila och rehabträning. Men igår såg hon plötsligt ljuset i tunneln och kände mindre smärta. Coach hoppar av glädje och ser plötsligt ljusare på framtiden.


Idag är det en bra dag!

Ja, idag är det en riktigt bra dag, 4 basketmatcher att kolla på, på en och samma dag! Nu på förmiddagen spelar Frankrike mot Turkiet och Ryssland mot Kroatien och sedan på kvällen den efterlängtade semifinalen mellan Spanien och Grekland och slutligen Serbien mot Slovenien. Jag vet i alla fall vad jag ska göra idag =)

/ Patricia #10


Lite bilder från Huskvarna!






Ana Laura slår sin spelare!








Enna postar upp!






Ett av Daniellas 3p skott!

Daniella!









Merima in action!








Fokus i time outen!








Patricia!


Tillslut seger mot Nässjö

Så har vi spelat mot Nässjö för första gången, det blev en tuff historia. Matchen började trevande och det tog minst 2 minuter innan något av lagen fick bollen i korgen. Sedan var det Nässjö som tog ett litet kommando och vi hamnade i ett underläge med 10 p i halvtid. Då vi kom ut i tredje började vi äntligen knapra in lite, och det gjorde vi tack vare ett anfallspel där vi äntligen hittar till rätt lägen. Vi vänder och vinner med 7. Skönt med seger, trots att resultaten inte sägs vara så viktiga i träningsmatcher är det klart att dem påverkar självkänslan. Snart ny utmaning mot Sanda Bg. Daniella och Maja gör bra insatser idag för att nämna några.

Förlust även i dagens andra match.

Så var andra matchen mot sisu slut. En match som tyvärr också slutade med förlust med 6 p. I matchen finns det positiva bitar vi ska ta med oss. För nu gäller det att vara positiva, det måste få ta tid att få ihop ett lag och att hitta spelet. Vår andra period presterar vi precis det lagspelet vi vill. Stundtals löser vi derar press på ett enkelt sätt. Våra mindre spelare tar och visar upp att de kan sätta press på bollen i defense. Vi visar upp skytte och att vi vill attackera från posten. Nu jobbat vi vidare för att bli konsekventa i våra handlingar.
Första matchen imorgon möter vi Nässjö.


Förlust med 1 p mot Brahe

Jag och Patsi sitter i sandahallen och ser på match mellan sisu (danskt ligalag) och nässjö. Ställningen är 38-35. Vi tankar med lite mat och pratar lite om vår match som vi just spelat. För Kvarnby damerna mötte nyssens Brahe. Kan börja med att tala om resultatet. Vi förlorade med 1 poäng. Låter väl som ett okej resultat kan man tycka, men den evigt krävande coachen (jag) är inte helt nöjd. Med vad har jag diskuterat med laget och jag hoppas på en annan matchbild ikväll. Klockan 18 då är det dags igen, mot just ovan nämnda sisu. Ett Sisu som pressar jagar och också har lite storlek.


Nya försäsongsmatcher på G

Imorgon beger sig laget till Huskvarna för att vara med i en miniturnering med lag som Nässjö, Sanda, Brahe och Sisu. Med andra ord möter vi två div1 konkurrenter, ett damligalag, och ett danskt ligalag. Men först träning ikväll!



Danmark.

Hej alla ! Balo&Mogli här (Daniella och Nibia). Förmodligen skrattar Maja ihjäl sig nu ...
Förre helgen var vi i Danmark och spelade träningsmatcher och hade ett träningspass på två timmar. Vi mötte ALBA,Helsingborg och topplaget i Danmark(ligan) Hörsholm. Man börjar se och känna att vi börjar hitta rätt till varandra på plan och även våra mönster. ALBA var ett väldigt kort gäng med två nyckelspelare och även dem lyckades vi få bort med 51 poäng.Helsingborg som spelade i 1div förra året har åkt ner iår men som ändå är tuffa på plan och kämpar. Sist men inte minst Hörsholm, som är danska mästare och har bra spelare på varje position och en stark bänk, toppat lag var dem mot oss och vi lyckades även spela bra fast vi kunde spelat lite bättre och inte varit så rädda, vi förlorade med 36poäng. Hoppas vi får möta dem i slutet av sesongen så vi får se skillanden.


En lyckad helg är det inget snack om, liksom det är Kvarnby vi pratar om, en go trupp! :)
För er alla som inte var där kan ni få reda på några av dem nya smeknamnen som i kom på under helgen.

Enna: Ursula
Maja: Nalle puh
Ida: Nasse
Paricia: Herkules
Klara: Betty spagetti
Kickan: Kanin

Och Laura får inte vara med! :) Haha

Ikväll blir det träning i aktiviteten kl 19:45 och snart skall vi även börja använda våran gymkort som vi har fått eftersom vi nu även är sponsrade av Sportlife.



RSS 2.0