Så gött med en till vinst!

Som ni kanske redan hört eller läst så vann vi ännu en match i lördags mot Norrköping. Så himla gött!

Matchreferat från coach har ni här:

Kvarnbys damer kom idag till spel efter en vecka som förmodligen många basketlag upplever så här års. Flertal spelare borta av olika anledningar och sparsamt med folk på träningarna. Vi har gnuggat på med vår spelidé och försökt få mer fart på bollen. Vid dagens match saknade vi Merima (familjeskäl), Patricia (skadad) och Klara (på plats och hejade, men lämnar laget imorgon för arbete i Stockholm). Dessutom stort frågetecken kring Rubina som inte tränat med laget på hela veckan på grund av knäproblem (läkarundersökning i början av nästa vecka) och Jessica har en höft som spökar. Efter uppvärmningen beslutade Rubina att spela. I snacket inför matchen förtydligade vi den game plan som vikommit överrens om under veckan. Tre punkter satte vi fokus på. Vi nådde två av dem, den tredje tar vi med oss till nästa match.

Norrköping har flera intressanta spelare och spelar med en oerhörd fart och stor rörlighet i sitt offensiva spel. Laget är välcoachat och leds av välmeriterade Michael Lager. Norrköping flög ur startblocken och satsade hårt på sin offensiva transition. Vi spelade bra offensivt och hittade en bra variation i vårt offensiva spel. Mycket avslut inside efter bra samspel, tyvärr inte den utdelning vi hoppats på, men oerhört kul att se samspelet utvecklas allt mer. Defensivt växte vi oss in i matchen och har i andra perioden fått grepp om Norrköpings spel och lyckas hålla dem på åtta poäng. Ledning 29-22 i halvtid. Vi följer vår game plan på ett bra sätt och det är roligt att flertal spelare kliver fram då andra saknas eller går färre minuter än tidigare.

I den tredje perioden ändrar vi vårt försvarsspel en hel del och är lyckosamma med detta. Tyvärr stukar Enna foten efter en minut i den tredje perioden. Med Enna borta från matchen blir vi betydligt kortare och andra får stiga fram. Maja och Jessica svarar upp i den andra halvleken och spelar stabilt! Vi får även mer utdelning av vårt offensiva transitionspel vilket är ett bra komplement till vårt 5-5-spel i tredje och fjärde perioden.
Att vi klarar av att utveckla vårt offensiva transitionspel är något som vi fokuserat på under en längre tid och då är det extra kul med den utdelning vi har i andra halvlek.

Idag är det ett flertal spelare som kliver fram, vilket märks på speltiden, och vinsten grundas i att vi håller samman vårt spel över fyra perioder. En stark laginsats och ett flertal bra individuella prestationer. Tillbaka till träningsgolvet på måndag och fortsätta utveckla spelet.

70-58 (16-14, 13-8, 19-13, 22-23).

Poängplockare: Ana-Laura 17, Jessica 13, Maja 11, Rubina 8, Kickan 7, Enna 6, Louise 5, Daniella 3.

Vill bara tillägga att det är alltid lika kul när alla spelare får chansen att spela, vilket alla fick i lördags.