Tre mot noll

Ja det är ju givetvis inte kvällens slutresultat utan det är tredje raka segern efter att ikväll ha slagit Nässjö med slutresultatet 69-52.

Före matchen pratade vi försvar, med fokus att kunna lita på att alla tar sin uppgift på största allvar, vi ville ha ett tight och tufft försvar med press på boll och överspel en passning ifrån för att tvinga våra motståndare till lösningar de själva ej valt. Och att hela tiden nästan överbelasta och rotera upp bakom för att krympa ytor och kunna vara på hjälpsida. Jag tycker att planen fungerar alldeles ypperligt de två första perioderna och vi gör det svårt för nässjö att göra poäng. Det behövs ett par påminnelser om att det räcker ej att spela försvar i några sekvenser utan detta måste ske hela tiden med oavbruten intensitet. Vi bjuder på riktigt bra basket de första perioderna och det är här slags prestationer jag efterlyser mer av.

Tredje perioden startar och Nässjö har gett sig fasen på att de inte ska ge upp, utan de kliver upp i försvaret och vi backar tillbaka i anfallet. Vi kommer ur positioner och har svårt att komma till i anfallspelet. Nässjö vänder på steken och vinner tredje perioden med 17 mot 10. Jag tvingas att låta mina två guards  Rubina och Ana-Laura dra ett tungt lass idag med många minuter. Vi har svårt att hitta en matchup  på deras små spelare. I fjärde perioden byter vi till en 2-3 för att inte riskera spelare med foulbekymmer och den fungerar till en början bra. Vi stannar kvar i den nästan hela period fyra och lyckas där knyta ihop säcken och går glada hem som segrare.

Coach Ericsson (japps det är jag) är inte riktigt nöjd med defensiva returtagningen, för få bollar och avslut i 1-1 situationer inside och med sina egna byten i matchen.

Coach Ericsson är galet glad över att vi idag kommer in matchen från början och slipper jobba från underläge.