Första förlusten kom idag

Idag gick bussen 07.00 från Aktiviteten för att köra till Örebro. Vi var framme kvart i elva och det var dags att ställa in sig på match. Innan matchen visste vi att Örebro hade några starka skyttar och att de även ville springa på oss. När matchen började såg vi att detta stämde. De kunde både springa och skjuta på oss men lätt var det inte för dem. Vi hade bra defence men vi hann aldrig enda ut på skyttarna och då fick de enkla poäng. Vårt anfallspel i första halvlek var inte så bra som de kunde ha varit. Vi kom inte till korgen men när vi väl gjorde det missade vi för ofta och detta resulterade till att Örebro ledde med 38 - 20 i halvlek.

Efter ett pepptalk i halvlek om vad vi kan göra bättre för att ta ikapp de 18 poängen som behövdes för att vara ifatt, gick vi in med nya tag på plan. Vi ökade tempot och vågade attackera mera vilket resulterade i poäng. Kickan, Ana-Laura och Rubina satte viktiga treor, centrarna började få mer bollar inside och vi spelade riktigt bra defence, Örebro gjorde mindre poäng medan vi gjorde mer! Ett tag hade vi bara 5 poäng upp till Örebro och det kändes som att vi kunde ta detta.

När fjärde perioden började låg vi under med 8 poäng och det kändes som att vi kunde vinna matchen. Men vi började inte perioden på bästa sätt. Vi fick inga avslut på korgen medan Örebros anfall gav resultat. Dock höll vi oss hack i häl på dem men vi kunde inte riktigt komma i fatt. De fick några lätta poäng och vi klarade inte av att jobba ikapp oss de åtta poängen som behövdes utan det slutade med att vi förlorade med nio poäng.

Detta betydde att det var säsongens första förlust för laget och vi hoppas på att det inte blir flera. Vi kommer att ta nya tag i veckan för att sedan möta Sanda hemma på lördag!

Måste även påpeka att vårt division 2 lag igår tog sin första vinst för säsongen! Vi vann med 60 - 66 borta mot Lundby och det känns som att vi är på G nu :)