Vinst

Det blev ännu en vinst i Aktiviteten under Lördagen, mot Sanda BG.
Det var en väldigt skön vinst, och jag har saxat referatet från coachen
från Kvarnbys hemsida;

Skönt att vara tillbaka på den vinnande vägen, laget öppnade matchen på ett fantastiskt sätt med bra försvarspel och en del snabba omställningar. Vi lyckas variera vårt anfallsspel med avslut inside och skott eller penetreringar från våra perimeterspelare. Kul att se hur lagförsvaret fungerar i matchens två första perioder. Vi tvingar Sanda till en del svåra avslut vilket är precis så som vi vill spela. Flera spelare kommer in från bänken och bidrar med energi - Jessica gör sin bästa insats för säsongen. Kul att även se Enna Handan som i första halvlek ägde tresekundersområdet.

På bakplan ger Ana-Laura laget oerhört mycket genom hela matchen, hon producerar poäng, spelar fram och håller ihop försvaret. En stark ledare för vårt lag.

Den andra perioden innehåller lite skiftande försvar från vår sida för att försöka störa Sandas rytm, något som inte är så enkelt. Sanda har ne tydlig och klar spelidé - de följer den konsekvent och ger inte upp en meter på planen. Något vi skulle få befara i den tredje perioden. Vi går till halvtidsvila med en go känsla,ledning med 39-21 och en kombination av bra försvarsspel och varierat anfallsspel har tagit oss hit. Under pausen talar vi om vikten att förstå att den tredje perioden handlar om "make or break"...vi lyckades inte skaka av oss Sanda. De kommer ut och gör 5-0 direkt och sen lyckas vi hålla dem stången ett tag innan de arbetar sig in i matchen och avslutar tredje perioden med 8-0 mot oss och inför den fjärde perioden står det 48-41.

Vi får samla styrkorna ordentligt och hittar tillbaka till det spel vi hade i de två första perioderna. Alla spelare på planen tar ansvar för vårt lagförsvar - vi krymper spelplanen för Sanda och släpper inte penetreringar och passningar in i 3-sekundersområdet som vi gjorde i den tredje perioden. Under tre av matchens fyra perioder spelar vi oerhört bra, med ett välsamlat och sampelt försvar. Vi kunde använt våra insidespelare mer än vi gjorde i den andra halvleken. Men det kommer - säsongen är lång och vi arbetar hårt för att utvecklas tillsammans.

Vi har bra spridning på avsluten men kunde haft lite bättre skottprocent på treor och straffkast - men det kommer. Kul att vi arbetade hårt i vår returtagning och det syns i statistiken.

En skön vinst, i en match som vi leder från start till mål, och det mot ett motstånd som spelar med hög intensitet och oerhört rörligt anfallsspel. Nu njuter vi av en viktig vinst och återgår vi till träningsgolvet på måndag och fortsätter träna hårt.

Poängplockare:
Ana-Laura 24, Enna 11, Rubina 10, Kickan 8, Maja 4, Jessica 4, Daniella 2

Slutresultat: 63-52
Periodsiffror: (22-10, 17-11, 9-20, 15-11)

Go Kvarnby!

Jag har inte så mycket mer att tillägga, mer än att vinster är fantastiskt trevligt.
Och, personligt tycker jag att Enna var matchens lirare, trots tufft försvar i tresekunders så
var hon bestämd och tog sina ytor som hon bör. Enna blir bara bättre och bättre för varje dag som går!